Concert pascal
MOPAN Suceava

La capătul unui sezon extrem de ciudat, în ceea ce privește echipa Rapid CFR Suceava și a unuia în care a păcătuit prin lipsa de experiență, dacă vorbim de Bucovina Pojorâta, cele două reprezentante ale județului Suceava în seria I a Ligii a II-a de fotbal au retrogradat și matematic în urma rezultatelor din etapa a IX-a din play-out. Echipa suceveană își mai leagă niște speranțe de penalizarea grupării Gloria Buzău, însă în cazul ipotetic în care ar ajunge la barajul de menținere, reprezentanta seriei a II-a o va ”spulbera” dacă ne gândim la cum a jucat formația de pe ”Areni” în meciul cu echipa lui Ion Viorel.

Așa cum era de așteptat, Bucovina Pojorâta nu a ”mișcat” pe terenul celor de la ACS Berceni și a pierdut la scor de neprezentare, 0-3. Oricum, formația din Pojorâta nu mai avea nicio șansă și la capătul unui sezon interesant în eșalonul secund a s-a întors în Liga a III-a.

În urma înfrângerii celor de la Bucovina Pojorâta se poate consemna și retrogradarea formației Rapid CFR Suceava. În ultima rundă formația suceveană va juca la Balotești, însă nici în cazul unei victorii nu mai are nicio șansă pentru că ACS Berceni, echipa care se află acum pe locul de baraj are trei puncte în cont în urma excluderii echipei Ceahlăul Piatra Neamț din campionat.
Așa s-a scris istoria unui sezon competițional foarte important, în condițiile în care eșalonul doi al fotbalului românesc va avea de la anul p singură serie de 22 de echipe, sezon început foarte bine de Rapid CFR Suceava, dar încheiat în mod penibil. Nu putem să ne explicăm seria de 14 partide fără victorie în care a adunat doar 6 puncte după cele 19 realizatî în primele 10 runde și cum o echipă care joacă cu doi jucători în plus pe teren oate primi gol, însă ceva va trebui făcut pentru fotbalul sucevean. Bucovina are talente și resurse și poate să adune la Suceava și poate că nu numai aici un nucleu de jucători care poate alcătui o echipă competitivă.

La Buzău, în urma sancțiunilor severe acordate de FRF, jucătorii echipei oaspete şi arbitrii au ieşit pe teren după 15 minute de când ar fi trebuit să înceapă oficial jocul, în timp ce jucătorii Gloriei au urcat în tribună îmbrăcaţi în tricourile cu mesaje, dar au afişat şi câteva bannere împotriva forului fotbalistic. Arbitrii au fluierat finalul jocului, astfel că CS Baloteşti a câştigat meciul la ”masa verde”.

Jucătorii Gloriei au intrat pe teren cu tricouri pe care scrie ”Dreptate pentru Buzău”, pe faţă, şi ”Noi nu facem blaturi”, pe spate, protestând faţă de decizia FRF de a-i suspenda şi amenda pentru că au participat la meciuri aranjate pentru pariuri. Jucătorii consideră că sunt nevinovaţi şi decizia FRF este abuzivă.

Rămâne de văzut de decizii se vor lua în acest caz nemaiîntâlnit în fotbalul românesc. În cazul în care FRF își va apăra poziția, Gloria Buzău poate fi depuntată sau chiar retrogradată, așa cum s-a întâmplat în cazuri de blat din alte țări. În situația unui astfel de scenario valabil, Rapid CFR Suceava ar putea ajunge la barajul de menținere în eșalonul secund. După ultima etapă din play-off-ul seriei a II-a, formația suceveană ar putea avea ca adversară oricare din primele patru clasate în acest moment. Poate exceptând CSM Râmnicu Vâlcea care are meci la Metalul Reșița, retrogradată e mult, Rapid CFR Suceava ar putea avea ca adversară Olimpia Satu Mare, Șoimii Pâncota sau U Cluj.

ACS Berceni: Manciu – Ep. Nicu, Fâşie, And. Radu, Al. Radu (cpt.), Al. Pătraşcu, Pădureţu, C. Mihai, M. Rusu, M. Neagu, Ettien.
Rezerve: Chiş – Ciucă, Cană, Al. Vasile, M. Badea, Fl. Niţă, M. Ion.
Antrenor: Răzvan Rotaru
Bucovina Pojorâta: D. Pop – D. Cristescu, Vitu, Jarda, Duţică – Jugaru, Stănescu, Juncănaru, Căinari – M. Coman, Buhăcianu.
Rezerve: Puianu – Moisii, Acostăchioae, Ţârţârău, Nuţescu, Pâslaru, Martin.
Antrenor: Dănuţ Mândrilă
Arbitru: Adrian Şuta; Asistenţi: Cristian Nicolae Lucaci şi Radu Despa (toţi din Baia Mare).

Rezultate consemnate în etapa a IX-a:
Gloria Buzău – CS Balotești    0-3 (neprezentare)
ACS Berceni – Bucovina Pojorâta    3-0
Rapid CFR Suceava – Ceahlăul Piatra Neamț    3-0

Clasament play-out:
1. CS Balotești    9    6    3    0    18-5    32
2. Gloria Buzău    9    5    1    3    16-12    29
3. ACS Berceni    9    4    1    4    18-12    27
4. Rapid CFR Suceava    9    4    2    3    18-14    25
5. Bucovina Pojorâta    9    4    2    4    15-15    20
6. Ceahlăul Piatra Neamț    9    0    0    9    0-27    5

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava