Concert pascal
MOPAN Suceava

Centrul de cercetare de la Dorna Candrenilor clădire care în trecut a fost și sediu de Primărie a intrat în patrimoniul  Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași în baza unei hotărâri de Guvern adoptate recent. Operaţiunea de predare-primire a imobilului cu o suprafață de 1.897 mp. s-a realizat la finele săptămânii trecute în prezența rectorului universității ieșene, Tudorel Toader și a primarului primarului comunei Dorna Candrenilor, Dănuț Candrea.

Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași  va înfiinţa la Dorna Candrenilor un Centru Regional de Formare Profesională în Turism (CREATUR), va asigura servicii de tutorat/informare pentru practica la locul de muncă, va facilita integrarea la locul de practică/muncă a practicanților și va contribui la dezvoltarea competitivității organizaționale prin creșterea calității forței de muncă și gradului de motivare a acesteia. CREATUR va colabora prin programe de parteneriat cu agenții de turism, hoteluri, restaurante, pensiuni turistice. Realizarea proiectului investițional privind extinderea bazei materiale (inclusiv prin îmbunătățirea celei existente), prin crearea unui centru de formare pentru studenții Facultății de Geografie şi Geologie din cadrul Universității, este necesar pentru efectuarea activităților practice cuprinse în planurile de învăţământ. Formarea profesională teoretică şi practică va avea în vedere calificarea pentru una din următoarele meserii din domeniul turismului: ghid turistic, manager în activitatea de turism, agent de turism-ghid, administrator pensiune turistică, tehnician în hotelărie, recepționer, ghid național de turism (Tour operator), formator.

Centrul de cercetare de la Dorna Candrenilor a intrat în posesia Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava