Concert pascal
MOPAN Suceava

Centrul de Dezvoltare Socială T&CO, în parteneriat cu Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, a lansat astăzi, 21 februarie 2023, proiectul CRIOS – COMPETENȚE REGIONALE INOVATIVE PENTRU OCUPARE SUSTENABILĂ. Proiectul reprezintă o șansă de recalificare și angajare pe piața muncii pentru șomerii din Regiunea Nord-Est și este co-finanțaț prin Programul Operațional Sectorial Capital Uman 2014 – 2020 POCU/1080/3/16/157124.

Obiectivul general al proiectului vizează creșterea șanselor de ocupare și îmbunătățirea calității vieții pentru 202 persoane, șomeri și persoane inactive, cu accent pe șomeri de lungă durată, lucrători vârstnici (55-64 ani), persoane cu dizabilități, persoane cu nivel redus de educație, din regiunea Nord-Est, prin măsuri personalizate și integrate de stimulare a ocupării în sectoare economice competitive și programe de formare profesională a adulților.

Roxana ATEȘOAE, managerul de proiect, a subliniat provocarea pe care acest proiect o presupune, respectiv durata scurtă de implementare și complexitatea serviciilor integrate gândite pentru grupul țintă. „Ne propunem ca toate cursurile sa aibă componenta practică în cadrul unor firme, angajatori din domenii identificate ca fiind competitive. Vom incerca să sprijini grupul țintă prin activitati integrate, prin partea de subventii, dar mai ales prin găsirea unui loc de muncă”.

La conferința de lansare a proiectului au fost prezenți reprezentați ai administrațiilor publice locale, ai AJOFM-urilor din Regiunea Nord-Est, ai ONG-urilor, IMM-urile, ai Direcțiilor Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, dar și ai angajatorilor. Ioan Cristian SOLOGON, subprefectul județului Suceava, a transmis sprijinul Instituției Prefectului Județului Suceava și a punctat faptul că „tot ce ține de dezvoltarea umană și formarea continuă sunt elemente esențiale în dezvoltarea comunităților locale”.

Norica Maria ANDREI, expert programe formare profesională continuă, a evidențiat importanța cursurilor de calificare, pe care proiectul CRIOS le propune către grupul țintă.  „Sperăm să identificăm acel grup țintă și să putem să îi consiliem, să îi formăm în așa fel încât, la final, să aibă dorința de angajare. Nevoile pe piața muncii sunt foarte mari, locuri de muncă vacante sunt foarte multe, dar trebuie să lucram cu dorința persoanelor de a se angaja la finalul acestor cursuri”.

Vasile GAFIUC, Presedintele Asociației Institutului pentru Parteneriat Social Bucovina, partenerul proiectului, a prezentat activitățile de care se se vor ocupa și a mărturisit că implementarea va fi „un maraton pentru că, într-un an de zile, nu e ușor să recrutezi grupul țintă, să îl consiliezi, formezi și să îl și angajezei. Trebuie să fim în relatie foarte strânsă cu IMM-urile, cu AJOFM-urile și să avem discuții directe cu potențialii angajatori pentru a-i califica pe cei din grupul tință”.

O parte din rezultatele pe care proiectul își propune să le atingă, ca urmare a implementării activităților sunt:

  • 202 de persoane informate, orientate și consiliate profesional;
  • 202 de persoane mediate;
  • 91 de persoane care primesc oferta unui loc de muncă;
  • 75 persoane vor dobândi calificare în domeniul LUCRĂTOR COMERCIAL;
  • 51 persoane vor dobândi calificare în domeniul CONFECȚIONER ASAMBLOR ARTICOLE DIN TEXTILE;
  • 26 persoane vor dobândi calificare în domeniul OSPĂTAR;
  • 25 persoane vor dobândi calificare în domeniul AJUTOR BUCĂTAR;
  • 25 persoane vor dobândi calificare în domeniul CAMERISTĂ;

Valoarea totală a proiectului: 4.864.626,23 lei

Perioada de implementare: 03 ianuarie – 31 decembrie 2023

www.crios.centruldezvoltaresociala.ro

crios@centruldezvoltaresociala.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
ActualitateEconomic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava