Concert pascal
MOPAN Suceava

Consiliul Județean Suceava și Consiliul Raional Cernăuți, din Ucraina, au încheiat, luni, un acord de parteneriat pentru colaborări în mai multe domenii de activitate. Acordul a fost semnat, în Sala Unirii, de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur și președintele Consiliului Raional Cernăuți, Domnitsak Ruslan. După semnarea acordului, Gheorghe Flutur a declarat a propus organizarea unei ședințe comune a celor două consilii în toamna acestui. Până atunci, Flutur a propus o colaborare între cele două regiuni pe mai multe domenii de activitate, începând cu promovarea unor proiecte transfrontaliere comune. De asemenea, el a spus că o prioritate trebuie să fie și deschiderea a patru puncte de trecere a fontierei România – Ucraina, aflate pe teritoriul județului Suceava, care sunt deja pregătite de partea română. De asemenea, Gheorghe Flutur a propus colaborări și pentru organizarea unor tabere de copii, în domeniul sănătății, turismului, învățământului, dar și în domeniul economic, prin parteneriate și acțiuni comune ale Camerelor de Comerț din cele două regiuni. „Vreau să reiau cu acest prilej un proiect mai vechi, și anume redeschiderea rutei feroviare de la Suceava la Cernăuți”, a mai spus Flutur. Nu în ultimul rând, el a propus și o colaborare mai strânsă în domeniul situațiilor de urgență.

În final, Gheorghe Flutur a transmis delegației din Cernăuți că salută „curajul și dorința dumneavoastră de a merge pe drumul european”.

La rândul său, președintele Consiliului Raional Cernăuți, Domnitsak Ruslan a declarat că este de acord cu propunerile făcute de șeful administrației județene sucevene, el considerând că în primul rând ar fi necesară o colaborare în domeniul situațiilor de urgență. Domnitsak Ruslan a spus că a venit la Suceava ca vecin și se întoarce acasă ca prieten.

CJ Suceava și Consiliul Raional Cernăuți au semnat un acord de parteneriat. Flutur a spus că printre priorități se numără deschiderea punctelor de frontieră, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava