Concert pascal
MOPAN Suceava

În data de 31 octombrie 2022, reprezentanții Autorității Vamale Române vor lansa proiectul cu tema ‘’Dezvoltarea capacității operaționale a Vămii Române la frontiera cu Ucraina și Republica Moldova’’. Proiectul beneficiază de sprijin tehnic din partea Direcției Generale de Sprijin pentru Reforme Structurale (DG REFORM) a Comisiei Europene și este finanțat integral prin Instrumentul de Sprijin Tehnic al Uniunii Europene. Proiectul este implementat în colaborare cu KPMG Romania, selectata de DG REFORM în urma unei proceduri de achiziții publice.

Principalele obiective ale proiectului sunt următoarele:

  • 1. Evaluarea structurii/ capacității organizatorice a Autorității Vamale Române, în context european actual cu particularitățile mediului în care autoritatea vamală română își desfășoară activitatea (ținând seama de situarea României la frontiera de est a Uniunii Europene și în imediata vecinătate a conflictului armat Ucraina- Rusia);
  • 2. Evaluarea proceselor/procedurilor de resurse umane și formarea profesională existentă în cadrul autorității vamale, prin raportare la cele mai bune practici din Uniunea Europeană;
  • 3. Acordarea de suport în formarea profesională și, mai cu seamă, în formarea inițială a personalului vamal din România, prin organizarea atât a unor instruiri de formare-formatori la nivel central și regional, cât și a unei sesiuni demonstrative de formare inițială a personalului nou-angajat în Autoritatea Vamală Română.

Aceste obiective au fost stabilite având în vedere înființarea Autorității Vamale Române ca instituție publică centrală, cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Finanțelor, principiile care stau la baza activității pe care o desfășoară, funcțiile pe care le îndeplinește, atribuțiile generale și specifice pe care le exercită și faptul că în ultimele luni s-a desfășurat un amplu proces de recrutare din sursă externă a personalului vamal.

Proiectul va avea o durată maximă de 6 luni și va contribui cu siguranță la creșterea eficacității și eficienței administrației vamale.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava