Concert pascal
MOPAN Suceava

Comuna suceveană Cornu Luncii vrea să devină independentă din punct de vedere energetic. Primarul Gheorghe Fron a declarat că acum se lucrează la un proiect de parc fotovoltatic care se va fi finanțat prin Administrația Fondului de Mediu. Fron a precizat că dorința sa aceea de a folosi energia produsă în parcul fotovoltatic propriu la sistemul de iluminat public și la toate instituțiile din comună generând astfel economii mari la plata energiei electrice.

”Am identificat deja un teren de aproape 80 de hectare pe care pot fi montate captatoarele de energie solară situat între Sasca Mare și Păiseni un teren cu mult soare. Vrem să ne asigurăm independența energetică. Nu vrem să recurgem la măsuri precum stingerea iluminatului stradal și să rămânem pe întuneric mai ales că localitatea noastră este una turistică iar pe drumul care traversează comuna există pericol mare de accidente. Sunt accidente frecvente ziua darămite noaptea pe întuneric beznă. Apoi pe întuneric creăm front de lucru pentru hoți. Deci nici nu mă gândesc să facem economie stingând sistemul de iluminat public noaptea. Vrem să montăm aceste captatoare de energie solară pentru a ne asigura curentul electric pentru iluminat și pentru toate celelalte instituții publice din comună, școli, dispensare, cămine, sediul Primăriei, săli de sport. Vrem să ne asigurăm energia electrică pentru a putea funcționa în condiții normale și cu bani mai puțini și să nu fim forțați să majorăm taxele și impozitele locale pentru a putea acoperi facturile”, a declarat Gheorghe Fron.

Comuna Cornu Luncii vrea să devină independentă energetic. Primarul Fron: ”Avem 80 de hectare de teren unde vom monta captatoare de energie. Vom avea energie ieftină pentru instituții, iluminat public”, 9.5 out of 10 based on 4 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.5/10 (4 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava