Concurs de produse alimentare eco-inovative la Universitatea din Suceava
Pe 28 martie, Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava va organiza faza locală a celei de-a IV-a ediţii a concursului studenţesc „Ecotrophelia”. Competiţia va debuta la ora 10.00. Concursul are drept scop încurajarea creativităţii studenţilor în dezvoltarea unor produse alimentare eco-inovative, destinate consumului uman şi prietenoase cu mediul înconjurător. Ediţia din 2014 a competiţiei naţionale a fost cîştigată de o echipă de la Facultatea de Inginerie Alimentară din Suceava, care a reprezentat România la faza internaţională desfăşurată la Paris, unde a obţinut medalia de argint. Anul acesta, etapa pe ţară a „Ecotrophelia” va avea loc, în luna mai, la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara. Faza internaţională a concursului va fi la Milano, în octombrie.