Concert pascal
MOPAN Suceava

Consacrarea şi instalarea noului episcop al Diecezei de Iaşi vor avea loc în data de 6 august 2019, în sărbătoarea „Schimbarea la Faţă a Domnului”, începând cu ora 10.30, în catedrala „Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iaşi. Celebrantul principal al sfintei Liturghii solemne şi consacratorul principal va fi Excelenţa Sa Petru Gherghel, episcop, administrator apostolic de Iaşi, co-consacratori vor fi ÎPS Ioan Robu, arhiepiscop mitropolit de Bucureşti, şi PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iaşi. La acest eveniment deosebit va participa şi Excelenţa Sa Mons. Miguel Maury Buendía, nunţiu apostolic în România şi Republica Moldova, alţi episcopi, oficialităţi, preoţi, persoane consacrate şi credincioşi laici.

Până la începerea misiunii în Dieceza de Iaşi a noului episcop, în toate comunităţile vor fi rostite rugăciuni pentru el. Se vor insera pentru noul episcop intenţii la Rugăciunea Credincioşilor de la sfânta Liturghie, atât la Liturghiile duminicale, cât şi la cele din sărbătorile de poruncă şi din timpul săptămânii, la rugăciunea Breviarului, dar şi în alte ocazii de rugăciune.

Reamintim că pe 6 iulie a.c., Sfântul Părinte papa Francisc l-a numit episcop romano-catolic de Iaşi pe Monseniorul Iosif Păuleţ, până acum decan al Decanatului de Bucovina şi paroh la Parohia „Sfântul Ioan Nepomuk” din Suceava, din Dieceza de Iaşi. Totodată, Sfântul Părinte a acceptat cererea de retragere a episcopului Petru Gherghel, care conduce Dieceza de Iaşi din anul 1978 şi a ajuns în anul 2015 la limita de 75 de ani indicată de dreptul bisericesc. Încă din luna ianuarie a anului 2015, episcopul Petru Gherghel a înaintat o scrisoare Sfântului Părinte prin care îşi prezenta disponibilitatea pentru a fi eliberat din oficiul de episcop al Diecezei de Iaşi, aşa cum este stabilit în canonul 401, alineatul 1 al Codului de Drept Canonic. Din voinţa Sfântului Părinte papa Francisc, Excelenţa Sa Mons. Petru Gherghel va continua să conducă Dieceza de Iaşi ca administrator apostolic până ce noul episcop îşi va începe misiunea, după care va fi episcop emerit.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava