Concert pascal
MOPAN Suceava

Consilierii de probațiune din cadrul Serviciului de Probațiune Suceava anunță continuarea protestelor declanșate în data de 11.12.2023 la nivel național. Astfel, în data de 19.12.2023 aceștia vor protesta în fața Palatului de Justiție Suceava, alăturându-se și celorlalte categorii profesionale din familia ocupațională JUSTIȚIE.

Având în vedere protestele organizate și de către celelalte servicii de probațiune din țară, declanșarea grevei foamei de către mai bine de 113 de consilieri de probațiune din sistemul de probațiune precum și faptul că până la acest moment nu a avut loc punerea în plată a drepturilor salariale stabilite prin Ordinul ministrului nr. 1407/C/03.08.2023, precum și cele stabilite prin hotărâri judecătorești definitive, consilierii de probațiune din cadrul Serviciului de Probațiune Suceava protestează în fața Palatului de Justiție, în data de 19.12.2023, în intervalul orar 10.00 – 12.00. Precizăm faptul că, în semn de solidaritate, personalul contractual al serviciului s-a alăturat protestelor.

Consilierii de probațiune din cadrul Serviciului de Probațiune Suceava vor continua să adere la formele de protest declanșate de către consilierii de probațiune din toată țara până la remedierea inechităților de natură salarială la care sunt supuși încă din anul 2016.

Prin protestul nostru solicităm următoarele:

  1. 1. Punerea în plată, de urgenţă, a restanţelor rezultate din VRS 605,225, pentru lunile august – noiembrie 2023;
  2. 2. Punerea în plată, de urgență, a tranșei de 35 % aferentă eşalonării pe 5 ani a drepturilor salariale restante obţinute prin hotărâri judecătoreşti.

Subliniem faptul că prin acest protest consilierii de probațiune nu solicită creșteri salariale, ci drepturile recunoscute prin hotărâri judecătorești definitive, de care ar fi trebuit să beneficieze încă din anul 2016. De asemenea precizăm faptul că personalul din cadrul serviciilor de probațiune nu a beneficiat de nicio creștere salarială din anul 2016 și până în prezent, fiind plafonat prin adoptarea legii unice a salarizării nr. 153/2017.

Sistemul de probațiune reprezintă unul dintre pilonii importanți ai sistemului de justiție penală și singura alternativă la sancțiunile privative de libertate. Acesta participă permanent la înfăptuirea actului de justiție și se remarcă prin diversitatea și complexitatea activităților sale, care vizează menținerea siguranței comunității și prevenirea reiterării unor noi comportamente infracționale.

Prin activitățile sale, probațiunea contribuie la diminuarea populației din penitenciare și a costurilor presupuse de pedepsele privative de libertate, valorificând potențialul socio-economic al persoanelor sancționate, prin menținerea în libertate și sprijinirea acestora pentru adoptarea unor comportamente conforme normelor de conviețuire socială.

Sistemul de probațiune supraveghează anual peste 100.000 de persoane sancționate penal. În prezent, în evidența Serviciului de Probațiune Suceava se află 2760 persoane supravegheate, dintre care 40  au săvârșit infracțiuni în perioada minoratului.

 

Andreea – Iulia Bucaciuc,

Consilier de probațiune responsabil PR din cadrul

Serviciului de Probațiune Suceava

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava