Concert pascal
MOPAN Suceava

Candidatul ALDE pentru funcţia de primar al municipiului Rădăuţi, Constantin Boliacu, susţine că o prioritate pentru acest municipiu trebuie să fie reabilitarea centrului istoric, acesta fiind „simbolul şi inima oraşului”. Constantin Boliacu a precizat că această zonă trebuie amenajată printr-o concepţie arhitecturală şi urbanistică unitară, şi cu materiale care să asigure durabilitatea. Boliacu a mai spus că toate investițiile pentru reabilitarea centului istoric al municipiului Rădăuţi se pot face prin atragerea de fonduri europene.

„O problemă majoră a municipiului Rădăuți este zona centrală, caracterizată, din păcate, printr-o incoerenţă funcțională din cauza intervențiilor făcute în timp, fără nici o viziune de ansamblu. Îmi propun să redau frumusețea de altădată a centrului istoric al Rădăuţiului, în cazul în care voi fi ales primar, astfel încât aceasta zonă să redevină un simbol și inima orașului nostru”, a declarat candidatul ALDE pentru Primăria Rădăuţi. El a explicat că pentru aceasta se impune ca pentru clădirile vechi să fie realizat un program complex de consolidare şi reabilitare, mai ales a fațadelor spaţiilor comerciale existente, a celor aflate în proprietatea municipalității, dar și în proprietate privată. „Cred că trebuie luate măsuri concrete și eficiente pentru a susține proprietarii să participe la acest proces, în interesul general al orașului. La finalul acestor lucrări de reabilitare centrului Rădăuţiului în mai multe etape vom putea să beneficiem de o zonă cu funcționalitate complexă, care va putea găzdui activități diverse, precum concerte în aer liber, piețe şi târguri periodice, manifestări de artă populară, concursuri şi sporturi stradale”, a explicat Constantin Boliacu, acesta adăugând că „pentru toate acestea trebuie avut în vedere realizarea unei suprafețe cât mai mari, fără trepte, plană, cu pante mici, care sa permită accesibilitatea tuturor persoanelor și derularea oricărui tip de activitate, precum şi continuarea montării pavajului de granit pe toată suprafața”.

Candidatul ALDE pentru Primăria Rădăuţi a mai spus că în zona centrului istoric trebuie să se faciliteze accesul auto din toate străzile adiacente, dar şi controlul accesului maşinilor prin bariere sau stâlpi care se pot retrage la nivelul pavimentului. „Este necesară identificarea de la început a zonei în care se va amplasa scena pentru spectacole în aer liber, avându-se în vedere posibilitatea de racord electric, iluminat, hidranți, etc. Aceleași prevederi se vor asigura pentru zona în care vor fi organizate diverse târguri. Astfel, în proximitate se vor asigura spaţii pentru depozitarea tonetelor comerciale, a stâlpilor şi prelatelor de protecție, care se vor monta doar pentru aceste evenimente. De asemenea, mobilierul urban, bănci, coșuri de gunoi, etc., împreună cu tonetele comerciale vor avea un design unitar şi unic pentru municipiul Rădăuți”, a mai spus Constantin Boliacu.

El a mai adăugat că proiectul său mai presupune ca în zona cu scări din faţa blocului turn, care are la parter banca Raiffeisen, să se amenajeze o fântână arteziană în care apa să cadă în cascadă de-a lungul treptelor, cu flux de apa recirculată, dar şi amplasarea unor locuri de odihnă mai ample, în grupări de bănci, amenajarea unui spaţiu de joacă pentru copii, a iluminatului ornamental şi a unor spaţii verzi ornamentale.

Constantin Boliacu a mai explicat că treptele existente vor fi reamenajate local sub forma unui mic amfiteatru cu gradene pentru odihnă, conversație şi chiar mici spectacole ad-hoc realizate de utilizatorii acestui spațiu public, dar mai ales de copii. „Iluminatul va fi asigurat prin corpuri de iluminat pe stâlpi înalți, în zona de delimitare a perimetrului pieței centrale şi de corpuri de iluminat cu înălţime mică, amplasate pe spatiile verzi. Eu cred şi sper ca împreună vom putea reda Rădăuţiului splendoarea de altădată, iar centrul istoric să fie într-adevăr simbolul şi inima orașului!”, a încheiat Boliacu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava