MOPAN Suceava

Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, a participat, astăzi, 24 februarie 2018, la Suceava, la o  sesiune de consultări publice cu reprezentanți ai autorităților publice și  factori interesați din domeniul privat, cu responsabilități în domeniul gestionării fondului forestier, în vederea evaluării problemelor din domeniu. La reuniune au participat reprezentanți ai proprietarilor de păduri, administratori ai pădurilor, reprezentanți ai sectorului de exploatare a lemnului, ai industriei de prelucrare primară și ai industriei mobilei, din regiunile de Dezvoltare Nor-Est.

Este a doua consultare publică – după întâlnirea similară desfășurată săptămâna  trecută la Bistrița cu invitați  din regiunile de dezvoltare Nord-Vest si Centru-  dintr-un proces de consultări publice inițiat de Ministerul Apelor și Pădurilor.

Criza  de resursă de masă lemnoasă, cu efect dublu  în criza  lemnului de foc  și aprovizionarea cu resursă a industriei lemnului, creșterea nesustenabilă a prețului  resursei de masă lemnoasă, subfinanțarea sectorului forestie, suprareglementarea activităților din domeniu, sunt principalele probleme semnalate de participanții la reuniune.

În cadrul dezbaterilor, Ministrul Apelor și Pădurilor a declarat: „Suntem aici să identificăm, împreună,  problemele cu care se confruntă acest sector strategic al României. Și nu sunt puține. De aceea, voi depune toate eforturile ca procesul  consultativ, cu toți factorii responsabili, să se desfășoare cât mai rapid cu putință, eficient, pentru a veni cu  soluții reale, fundamentate, care să poată fi asumate  și să  întrunească un consens cât mai larg”.

La  sesiunea de la Suceava  a consultărilor regionale dintre reprezentanții Ministerului Apelor și Pădurilor și ai sectorului silvic, au participat peste 100 de invitați, din județele Suceava, Neamț, Bacău, Buzău, Botoșani, Iași  și Vrancea.
 

Consultare publică la Suceava pe tema gestionării pădurilor cu participarea ministrului Ioan Deneș, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava