Concert pascal
MOPAN Suceava

ANCOM supune consultării publice o listă cu 1.148 de localități (sate și orașe mici de până în 20.000 de locuitori) în scopul de a stabili care dintre acestea nu sunt încă acoperite de rețele de comunicații electronice în bandă largă de mare viteză.

Aceste localităţi fac parte din aria teritorială a celor 37 de grupuri de acțiune locală (GAL-uri) selectate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) pentru implementarea măsurilor de intervenție publică în domeniul comunicațiilor electronice în cadrul proiectului LEADER 2014-2020, parte a Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020.

Măsuri de intervenție

În localitățile pentru care nu se vor transmite observații în cursul consultării publice vor putea fiimplementate măsuri de intervenție publică (construcție/modernizare de rețele)în vederea furnizării de servicii de comunicații electronice în bandă largă de mare viteză.

Lista localităților supusă consultării publice

Lista supusă consultării publice a fost realizată coroborând informațiile de la operatorii de comunicații electronice privind localitățile care nu erau acoperite de rețele de comunicații electronice în bandă largă de mare viteză la data de 31 decembrie 2014, precum și de la MADR, privind localitățile unde s-au implementat măsuri de intervenție publică în domeniul comunicațiilor electronice în exercițiul anterior, potrivit PNDR 2007-2013.

Totuși, este posibil ca, în prezent, unele dintre localitățile care nu erau acoperite de rețele de comunicații electronice în bandă largă de mare viteză la data de 31 decembrie 2014 să beneficieze de asemenea facilități. Obiectivul ANCOM este de a stabili care dintre cele 1.148 de localități se află într-o astfel de situație.

Detalii solicitate de ANCOM

ANCOM invităoperatorii de comunicații electronice, GAL-urile, autoritățile publice locale, alți agenți economici etc. să transmită, dacă dețin,informațiilegate de existența, în prezent,a unor rețele sau servicii în măsură să asigure viteze de transfer al datelor (download) de minim 30 Mbps,ori despre intenții de a derula investiții în acest sens în următorii 3 aniîn vreuna dintre cele 1.148 de localități. ANCOM așteaptă acesteinformații până la data de 10 martie 2017.

Procesul de consultare publică

Lista localităților poate fi consultată aici, persoanele interesate fiind invitate să transmită informații până la data de 10.03.2017, pe adresa sediului central al ANCOM (Str. Delea Nouă nr.2, sector 3, cod poștal 030925,Bucureşti), prin depunere la Registratura sediului central, sau prin poștă electronică la următoarea adresă: relatii_cu_publicul@ancom.org.ro.

Operatorii de comunicații electronice vor transmite informațiile pe care le dețin prin completarea chestionarului „Chestionar acoperire broadband la 31.01.2017 (37 GAL)”, disponibil la următoarea adresă: http://www.ancom.org.ro/chestionare_1125, accesând aplicația disponibilă la următoarea adresă: https://statistica.ancom.org.ro:8000/sscpds/index.faces, ancheta „Chestionar acoperire broadband la 31.01.2017 (37 GAL)”, de la data la care această anchetă va fi deschisă în aplicație.

Informații suplimentare

Reţelele de comunicaţii electronice de bandă largăsunt acele rețele care îndeplinesc, în mod cumulativ, următoarele criterii:

a) sunt în măsură să susțină servicii de comunicații electronice care să asigure viteze „best effort” de transfer al datelor (download) de minim 30 Mbps; 

b) disponibilitatea serviciilor de comunicații electronice, furnizate prin intermediul acestor rețele, la vitezele de transfer anterior menționate să poată fi asigurată permanent, independent, de exemplu, de intervalul orar sau de volumul datelor transferate.  

Suplimentar, pentru serviciile de comunicații electronice furnizate la puncte mobile, este necesar să se poată asigura vitezele de transfer anterior menționate atât în interiorul clădirilor sau construcțiilor, cât și în exteriorul acestora; de asemenea, în acest caz este necesar să se asigure vitezele de transfer anterior menționate inclusiv în condițiile în care se furnizează servicii de comunicații electronice abonaților ce doar cu caracter temporar se află în zona de interes.   

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) este instituția care protejează interesele utilizatorilor de comunicaţii din România, prin  promovarea concurenței pe piața de comunicaţii, administrarea resurselor limitate, încurajareainvestițiilor eficiente în infrastructurăși a inovației. Pentru mai multe detalii despre activitatea ANCOM vizitațiwww.ancom.org.ro,www.portabilitate.roși www.veritel.ro. Pentru a testa și monitoriza calitatea serviciului de acces la internet, accesațiwww.netograf.ro.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava