MOPAN Suceava

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a anunțat că în perioada 13 – 21 februarie a.c. au fost efectuate controale la taxiurile din municipiul reședință de județ. Lucian Harșovschi a precizat că scopul controalelor a fost de îndrumare şi conformare la prevederile legale cu privire la obligațiile transportatorilor autorizaţi şi angajaţilor acestora.

El a arătat că în total au fost verificate 48 de autovehicule taxi aparţinând atât societăţilor comerciale cât şi personelor fizice autorizate care practică activitatea de transport persoane în regim de taxi.

„Abaterile constatate și sancționate vizează încălcarea obligațiilor de a avea afișate tarifele practicate, pe portierele din față și în interiorul mașinii, de a nu refuza clientul în efectuarea unei curse în interiorul localității, precum și de a se supune controlului autorităților abilitate. Aceste obligații sunt prevăzute la art. 35 și art. 52 din Legea nr. 38 din 2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, cu modificările şi completările ulterioare”, a explicat Lucian Harșovschi. El a precizat că la începutul controalelor, pentru abaterile mai puţin grave s-au aplicat avertismente verbale şi scrise, ulterior sancţiunile transformânsu-se în amenzi contravenţionale, în valoare totală în cuantum de 3.600 lei. Viceprimarul Sucevei a subliniat că în perioada următoare va fi sancționat un taximetrist care nu s-a supus controlului. Sancțiunea prevăzută de lege în acest caz este amenda contravențională cuprinsă între 1000 și 5000 lei. „În acest moment am solicitat transportatorului să ne comunice datele de identificare ale persoanei care s-a sustras de la controlul ce a avut loc în stația taxi de la Autogara Suceava. În urma sesizărilor primite s-au purtat discuţii cu prestatorii de servicii de dispecerat taxi, SC TAXICSV SRL, SC TINTAXI SRL si SC EURO TAXI SRL. S-a urmarit modul în care dispeceratele gestionează activitatea transportatorilor dispecerizaţi, în scopul de a se asigura continuitatea serviciului de transport persoane în regim de taxi, precum și a calității acestui serviciu public.

Pe această cale, rugăm cetățenii care se confruntă cu nereguli în executarea acestui serviciu public, să formuleze reclamații în scris adresate primăriei municipiului Suceava, în vederea luării măsurilor corespunzătoare”, a încheiat Lucian Harșovschi.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava