MOPAN Suceava

Muzeul Bucovinei Suceava, în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române Iași și Asociația „Patrimoniu pentru comunitate” Iași, lansează proiectul educațional COPILĂRIA PĂRINȚILOR NOȘTRI.

În cadrul proiectului, în perioada decembrie 2016 – ianuarie 2017, la Muzeul de Istorie Suceava, va fi itinerată expoziția COPILĂRIA PĂRINȚILOR NOȘTRI realizată de Muzeul Național al Literaturii Române Iași în parteneriat cu Asociația „Patrimoniu pentru comunitate” Iași. Ineditul expoziției itinerate constă în faptul că aceasta a fost concepută de către liceenii ieşeni – de la alegerea temei și strângerea obiectelor până la promovarea evenimentului și realizarea ghidajului. Lumea reconstruită de elevii din liceele ieșene cuprinde obiecte specifice perioadei în care părinţii lor erau copii: costumul de pionier, insigne de pionier, sifonul, sticla de lapte, discurile de vinil, pick-up–ul, penarul școlar, diferite materiale didactice sau alte obiecte din acea perioadă.

Muzeul Bucovinei invită liceenii suceveni să se alăture inițiativei colegilor de la Iaşi şi să participe și ei cu obiecte specifice perioadei – la această expoziție.

Obiectele aduse de cei care doresc să participe vor fi etichetate cu datele de contact ale deţinătorului şi vor fi predate spre expunere, pe baza unui proces verbal de predare-primire încheiat cu Muzeul Bucovinei, respectiv cu responsabilul expoziţiei.

De asemenea, Muzeul Bucovinei şi Muzeul Naţional al Literaturii Române Iași invită vizitatorii să aducă ei înșiși obiecte specifice vieții cotidiene din perioada comunistă, oferindu-le posibilitatea de a reconstrui atmosfera acelei perioade.

La finalizarea perioadei de expunere obiectele vor fi returnate deținătorilor.

Vernisajul expoziţiei va avea loc la Muzeul de Istorie Suceava pe data de 7 decembrie 2016, ora 13.

Perioada de colectare a obiectelor care vor fi expuse: 1 – 25 noiembrie 2016

Informaţii suplimentare: Muzeul Bucovinei, Biroul Educaţie, Marketing şi Comunicare, Iuliana Roşca-şef birou, telefon 0230-216439 interior 116.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava