Concert pascal
MOPAN Suceava

Creșterea gradului de siguranță în societate, este al doilea dintre cei cinci piloni ai programului politic al candidatului ARD pentru Senat în colegiul Vicov-Rădăuți-Siret, democrat liberalul Marius Vatavu, program intitulat generic ”Siguranța zilei de mâine pentru tine”. Primul pilon îl reprezintă creșterea gradului de încredere în instituțile publice. În opinia lui Vatavu pentru ridicarea nivelului de eficiență al instituțiilor de siguranță ale statului precum Poliția, Armata, Ministerul Public, SRI, STS, trebuie în primul rând o finanțare adecvată a acestora. ”De multe ori multe dintre misiuni sau anchete sunt blocate sau nefinalizate din cauza finanțării deficitare. Percepția publică este în schimb cu totul alta și anume că aici sunt bugete foarte mari care nu-și găsesc rostul, că aici sunt salarii mari etc.. Adevărul este diferit de această percepție. În primul rând salariile nu sunt atât de mari pe cât se crede iar în plus angajaților din aceste instituții le este interzis să fie implicați în activități economice aducătoare de venit suplimentar iar gradul de risc în aceste meserii este foarte mare. Consider că o dezvoltare a statului înseamnă mai mult instituții puternice care să ne garanteze siguranța și mai puțin o investiție gen autostradă. Sunt pentru reorganizarea bugetului pe alte priorități”, a explicat Vatavu. Potrivit candidatului ARD, un alt braț al siguranței în societate îl reprezintă politicile de mediu. Statul, a spus Vatavu, trebuie să arate cetățeanului că este capabil să urmeze o strategie coerentă pe mediu. ”În primul rând acțiunile de prevenire a posibilelor catastrofe naturale(cutremure, viituri etc..) dar și de gestionare eficientă a celor care survin. În alt doilea rând e vorba de protejarea resurselor naturale cât și, acolo unde este nevoie, exploatarea lor controlată. Sunt pentru investiții în cercetare care să ne prevină în fața catastrofelor naturale și sunt pentru creșterea amenzilor de mediu pentru controlul mai bun al institutiilor însărcinate cu aceste politici”, a spus Vatavu.

 

”În perioadele de criză statul nu trebuie să se arunce în proiecte de investiții uriașe ci trebuie să conserve nivelul de trai al populației”

O alta dimensiune a siguranței, în opinia democrat liberalului, la fel de importantă ca și celelalte este cea a administrației publice. Vatavu consideră că oamenii trebuie să simtă ca aleșii locali, primăria sunt alături de ei, iar politicile locale sunt făcute pentru a le îmbunătăți viața. ”Cea mai importantă chestiune aici este marirea nejustificată a unor taxe și impozite. E bine ca aceaste majorări să fie făcute până la nivelul inflației în scopuri majoritar acceptate și nu pentru finanțarea unor „ naivități” centrale ale aleșilor”, a spus Marius Vatavu. El subliniat însă că reprioritizarea acestor sisteme se face automat cu alocări bugetare mai mari. ”Pentru cei care vor apela la celebra întrebare ”de unde banii?” voi indica o primă direcție și anume de la proiectele de infrastructură care nu sunt absolut necesare și care au fost gestionate prost, de exmplu Bechtel, săli de sport. Ca punct de vedere personal, în perioadele de criză economică statul nu trebuie să se arunce în proiecte de investiții uriașe ci trebuie să conserve prin orice mijloace nivelul de trai al populației”, concluzionează Vatavu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava