Concert pascal
MOPAN Suceava

Anul 2012 a fost din nou un an bun pentru handbaliştii de la CS Universitatea Suceava. La finele sezonului 2011-2012 al Ligii Naţionale de handbal masculin, formaţia suceveană s-a clasat pe locul V după un duel direct câştigat în ultima rundă cu Pandurii Târgu Jiu. CSU Suceava a reuşit să se califice şi în Challenge Cup după ce a acces în semifinalele „Cupei României”. În ceea ce priveşte parcursul în cupele europene, gruparea suceveană are meritul de a fi ajuns în sferturile de finală ale competiţiei după ce a trecut, pe rând, de Bnei Hertzeliya din Israel şi mai ales de croaţii de la RK Bjelovar. Din păcate, sucevenii nu au avut replică în faţa tehnicei echipe portugheze Sporting Lisabona.

La finele sezonului precedent, CSU Suceava şi-a fixat aceleaşi obiective şi pentru campionatul 2012-2013 şi anume, situarea în prima jumătate a clasamentului Ligii Naţionale şi accederea din nou în Challenge Cup. Echipa suceveană s-a despărţit la finele sezonului 2011-2012 de portarul Iulian Andrei, care s-a transferat la CS Caraş Severin, după ce a apărat cu cinste culorile echipei CSU Suceava. De asemenea, de la CSU Suceava au plecat Pancu, Besarab, Schroeder şi Drăghici, jucători care şi-au făcut datoria pentru clubul sucevean.

CS Universitatea Suceava a atacat sezonul competiţional 2012-2013 cu doar câteva nume noi, portarul Stănescu de la „U” Cluj, Starikov de la Dinamo Poltava, precum şi tinerii Sandu Mihai, Alin Ilii, ambii suceveni, şi Călin Leordean de la Minaur Baia Mare. După un turneu amical „Mihai Mironiuc”, mai „paşnic” decât în alţi ani şi o pregătire centralizată foarte bună, „marca” Leonard Bibirig, CSU Suceava a „atacat” cu încredere meciurile oficiale.

Începutul campionatului a fost unul şovăitor, CSU Suceava pierzând clar în faţa celor de la CS Caraş Severin, pentru ca apoi să cedeze acasă, la limită, în faţa echipei Potaissa Turda. După acest eşec, antrenorul principal al grupării sucevene Leonard Bibirig a renunţat la conducerea tehnică. După ce a făcut mari performanţe cu gruparea suceveană, Bibirig a motivat retragerea sa prin faptul că este implicat într-un proiect cu naţionala de tineret a României şi mai apoi că nu mai poate obţine mai mult cu gruparea la care a fost antrenor ani buni.

În locul antrenorului Leonard Bibirig, retras la echipa de Divizie A a clubului, a fost instalat tânărul Răzvan Bernicu. Cu o experienţă franceză şi una la CSU II în spate, tehnicianul a încercat să refacă spiritul de luptă „legendar” al formaţiei universitare sucevene. Primul examen pentru el a fost partida din deplasare de pe terenul celor de la Pandurii Târgu Jiu. Evoluând cu mult curaj şi dăruire, sucevenii au câştigat şi au revenit pe „linia de plutire”. După succesul cu gorjenii, CSU Suceava a trecut şi de CSM Ploieşti şi s-a pregătit de deplasările de „foc” de la Ştiinţa Bacău şi HC Odorhei. Deşi nu a putut „scoate” nimic din confruntările cu două dintre echipele de top ale României, CSU Suceava a jucat bine cu amândouă şi cel puţin partida de la Bacău a fost pierdută cu „cântec”.

Handbaliştii suceveni au „strâns rândurile” după eşecurile de la Bacău şi Odorhei şi au câştigat entuziasmant cu Poli Timişoara. După acest succes au venit alte două victorii lejere, la Dinamo Bucureşti şi acasă cu „U” Cluj.
Pe meciul din penultima rundă, pe terenul campioanei României HCM Constanţa, nu s-a contat şi în ultima rundă a turului CSU Suceava a întâlnit CSM Bucureşti, gruparea care cu Vasile Stângă la „timonă” tocmai trecuse la pas de Ştiinţa Bacău. Puternic încurajaţi de publicul spectator, sucevenii au făcu probabil cel mai bun meci din această primă jumătate a campionatului Ligii Naţionale şi s-au impus cu 21-20. Cu această victorie CSU Suceava a „săltat” pe un liniştitor loc VI în clasament şi poate aştepta cu încredere returul în care va primi acasă pe CS Caraş Severin, Ştiinţa Bacău şi HC Odorhei.
În ceea ce priveşte Cupa Challenge, CSU Suceava va juca în optimi în luna februarie cu gruparea cipriotă SPE Strovolos şi are mari şanse să meargă mai departe.

Ce se poate reţine la finele unui an 2012 bun pentru CS Universitatea Suceava?
În primul rând stabilitatea asigurată în susţinerea echipei de către Primăria şi Consiliul Local al municipiului Suceava, Universitatea „Ştefan cel Mare”, Consiliul Judeţean şi sponsorii adunaţi în jurul grupării sucevene, coordonarea şi conducerea de excepţie asigurată de către directorul grupării sucevene, profesorul Petru Ghervan.
La capitolul pozitiv se poate menţiona şi curajul cu care a fost propulsat la conducerea tehnică a echipei CSU Suceava antrenorul Răzvan Bernicu, care s-a descurcat admirabil. Să nu uităm să mulţumim şi antrenorului Leonard Bibirig care a fost unul din principalii artizani ai stilului de joc în viteză şi pe „şpan” al echipei sucevene. Ultima „bilă albă” a anului 2012 a fost convocarea golgheterului echipei sucevene Florin Acatrinei la lotul naţional al României.
Să urăm nu doar multă sănătate şi baftă echipei CSU Suceava în 2013 şi să sperăm că vor rămâne pe aceleaşi poziţii înalte în competiţii, aşa cum sunt ei în inima noastră şi a tuturor suporterilor suceveni.

Clasament
1. HCM Constanţa 11 10 0 1 339-247 20
2. HC Odorhei 11 8 1 2 343-330 17
3. Ştiinţa Bacău 11 8 0 3 324-272 16
4. Potaissa Turda 11 8 0 3 346-314 16
5. CSM Bucureşti 11 6 1 4 309-280 13
6. CSU Suceava 11 6 0 5 302-301 12
7. CS Caraş Severin 11 4 2 5 271-257 10
8. Poli Timişoara 11 4 0 7 265-277 8
9. Pandurii Tg. Jiu 11 4 0 7 269-289 8
10. CSM Ploieşti 11 2 0 9 293-341 4
11. Dinamo 11 2 0 10 278-354 4
12. „U” Cluj 11 2 0 9 258-335 4

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava