Concert pascal
MOPAN Suceava

Echipa de rugby seniori a Clubului Sportiv Municipal Suceava încearcă să-și definitiveze lotul cu care va aborda competițiile oficiale din acest an. La fel can în fiecare an, sucevenii nu au resursele necesare să transfere jucători consacrați în competițiile de seniori pentru a întări lotul și de aceea singura variantă rămâne promovarea juniorilor de la cele trei cluburi din județ, Liceul cu Program Sportiv Suceava, Clubul Sportiv Școlar Gura Humorului și secția proprie de juniori.

În această perioadă, antrenorul Constantin Vlad a ajuns la o înțelegere cu LPS Suceava şi cu antrenorul Dumitru Livadariu, pentru a promova la echipa de seniori 10 juniori de perspectivă, majoritatea componenți ai echipei de rugby în 7 de la LPS, formație ce are un parcurs foarte bun în acest sezon, având șanse reale de a ajunge la turneul final. Este vorba de sportivii Răzvan Serediuc, Andrei Portariu, Andrei Custrin, Eduard Alucăi, Gabriel Acălinei, Tiberiu Timoficiuc, Mihăiță Corhan, Răzvan Nistor, Sebastian Beldiman și Laurențiu David.

„De foarte mulți ani ne ridicăm pe propriile forțe, promovând jucători de la cele trei centre de juniori din județ. Îmi pare rău că nu avem posibilități să-i ținem pe cei mai buni la Suceava, dar pe de altă parte ne bucurăm că ajung la loturile naționale, ultimul fiind Ovidiu Melniciuc.

Sunt jucători în formare, sportivi cu calități pe care i-am urmărit la meciurile de juniori şi sper să facă treabă bună, însă totul va depinde de ei. Cei 10 juniori vor activa în continuare la LPS, iar la noi vor ajunge astfel încât să nu perturbăm activitatea echipei de juniori. Trei dintre ei au fost deja cooptați în lot și chiar au intrat în teren, o parte fiind foști juniori de la CSM, pe care i-am trimis către LPS, deoarece nu aveam echipă la grupa lor de vârstă”, a explicat antrenorul Constantin Vlad.

Șase din acești juniori joacă pe linia de trei sferturi, compartiment la care echipa suceveană suferă, mai ales după ce s-au mai retras câțiva jucători experimentați. Printre aceștia se numără Ovidiu Bursuc, Ionuț Flutur, Mihai Oanea și Oprea, la echipă urmând să revină Brăteanu și Florin Țurcanu, lotul CSM-ului numărând nu mai puțin de 35 de jucători.
 
Constantin Vlad a împlinit 45 de ani de când activează la Suceava ca jucător și antrenor

Tehnicianul echipei de rugby seniori a CSM-ului, Constantin Vlad, este unul din cei mai longevivi antrenori de la clubul sucevean, dar și din județul Suceava. În aceste zile, Constantin Vlad a împlinit 45 de ani de când activează în rugby-ul sucevean, o perioadă ca jucător și mai apoi ca antrenor. În 1971, antrenorul seniorilor de la CSM a venit la Suceava ca jucător, la echipa TRC Constructorul, așa cum se numea atunci, aceasta ajungând la CSM un an mai târziu, când s-a înființat clubul. În 1990 a devenit și antrenor al echipei, iar după un an a agățat ghetele-n cui și s-a dedicat meseriei de tehnician până în ziua de azi.

„În cei 45 de ani de activitate am avut satisfacția de a evolua ca jucător mulți ani în prima divizie, unde am avut și performanțe într-o perioadă când puneam mari probleme cluburilor de tradiție, toate pierzând cel puțin o dată la Suceava. Ca antrenor am condus echipa 15 ani în primul eșalon, perioadă în care am format mulți jucători ce au ajuns la naționale și cluburile mari. Pe de altă parte mă bucur că am fost și antrenor secund al naționalei de seniori, dar și principal la tineret timp de 4 ani, când am luat două locuri I și un loc doi la Campionatul European. Tot ce am realizat până acum  s-a datorat foarte mult jucătorilor și oamenilor ce ne-au ajutat și au fost alături de rugby-ul sucevean”, a explicat antrenorul Constantin Vlad.

Cea mai mare satisfacție a tehnicianului sucevean este faptul că echipa a rezistat și a avut continuitate, chiar dacă de multe ori a trecut prin momente grele. Constantin Vlad a ținut să mulțumească tuturor celor ce au sprijinit echipa și rugby-ul sucevean, primarilor și consilierilor locali din municipiul Suceava, directorilor de la CSM Suceava, Inspectoratului Școlar Județean, Federației Române de Rugby, fraților Dumitru și Viorel Negru, Asociației Sportive Prietenii Rugby-ului din Bucovina și mulți alții.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava