Concert pascal
MOPAN Suceava

Municipiul Suceava a găzduit la sfârșitul săptămânii trecute, în premieră, turneul final al Campionatului Naţional Universitar la handbal masculin. Competiţia a reunit la start opt echipe din şapte centre universitare, este vorba de Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, Universitatea „Transilvania” din Braşov, Universitatea din Craiova, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj, UMF „Carol Davila” Bucureşti, Academia de Studii Economice Bucureşti, Universitatea din Piteşti şi gazda Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava.
Cele opt echipe au fost împărțite în două grupe. Din grupa A au făcut parte formațiile reprezentând centrele universitare din Târgu-Jiu, ASE București, Pitești și Suceava, iar din grupa B au făcut parte echipele din centrele universitare Cluj, UMF ”Carol Davila” București, Craiova și Brașov.


În grupa A, echipa Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava, principal favorită la titlu a învins pe rând cu 45-15 gruparea Universității din Pitești, cu 39-9 pe ASE București și cu 51-22 echipa Universității ”Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu.
În finala pentru locurile I-II, echipa USV a întâlnit echipa Universității ”Transilvania” din Brașov.
Partida a fost echilibrată în primele 10 minute, brașovenii dând o replică consistent valoroșilor jucători suceveni. În minutul 12 totuși scorul a devenit 8-5 în favoarea gazdelor care la pauză conduceau cu 23-11.
Repriza secundă a fost una de mare spectacol, pe teren la echipa Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava evoluând și antrenorii formației de Ligă Națională CSU, Adrian Chiruț și Iulian Andrei. În pofida vârstei, a pauzei competiționale îndelungate și a revenirii după accidentări complicate, cei doi au arătat o formă sportivă demnă de invidiat. Chiruț a marcat cinci goluri, iar portarul Iulian Andrei a realizat faza partidei înscriind u gol din poartă în poartă. Scorul final al meciului din echipele centrelor universitare Suceava și Brașov a fost 41-28.


CSU Suceava: Cr.Tcaciuc, Iulian Andrei (1) – Mitrea, Ciobotariu, Olariu (3), Chiruț (5), I.Tcaciuc, Burlacu (4), Costea (4), Petrea (5), Baican (6), Târzioru (7), Preda (6), Cristi Bursuc.
În urma victoriei clare din finala mare, echipa Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava a devenit campioană națională universitară! În finala pentru locurile III-IV, echipa Universității ”Babeș-Bolyai” Cluj a învins-o pe cea a Universității ”Constantin Brâncuși” cu 37-29.
Handbaliștii suceveni au fost pregățiți la acest campionat universitar de decanul Facultății de Educație Fizică și Sport, petru Ghervan. La festivitatea de premiere a fost prezent și directorul CSU Suceava, Sorin Rață. Din păcate, în tribune au fost prezenți doar suporterii adevărați ai handbalului sucevean, dar niciun reprezentant al autorităților locale sau județene.
Campionatului Naţional Universitar a fost organizat de Ministerul Educaţiei Naţionale, prin Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar, în parteneriat cu Facultatea de Educaţie Fizică si Sport din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, Federaţia Româna de Handbal, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Clubul Sportiv Universitar din Suceava, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, Asociaţia Judeţeană de Handbal Suceava, Liceul cu Program Sportiv Suceava şi Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” din Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava