Concert pascal
MOPAN Suceava

În etapa a XI-a a Ligii Naţională de handbal masculin, CSU Suceava a primit duminică vizita echipei HCM Baia Mare. Dacă în partida anterioară de acasă sucevenii au avut ghinion în disputa cu CSM Bucureşti, de data aceasta se poate spune că au avut şansă şi au încheiat la egalitate, 21-21 întâlnirea cu maramureşenii. Câteva lucruri trebuie punctate din start şi anume: dacă gazdele mai aveau doar doi-trei jucători de bază dintre cei din sezonul precedent ar fi câştigat la pas pentru că oaspeţii au evoluat foarte slab, iar al doilea, publicul sucevean a demonstrat încă o dată că apreciază atitudinea şi dorinţa de afirmare a tinerilor jucători pregătiţi de Răzvan Bernicu şi trece cu vederea lipsa lor de experienţă. Şi încă un lucru, dacă oaspeţii nu-l aveau în poartă pe Irimuş, CSU Suceava ar fi câştigat la scor.
Băimarenii au început mai bine meciul şi pe fondul intervenţiilor lui Irimuş au luat un avans de trei goluri încă din primele zece minute de joc, la finalul cărora tabela de marcaj indica scorul de 1-4. Oricum, nu trebuie omis faptul că la primul contraatac Dumitraş a încercat să dea boltă peste un portar care dacă întindea braţele ajungea la tavanul sălii, iar Tîrzioru a executat slab o lovitură de la 7 metri şi a ratat. Poate că şi goal-keeper-ul Irimuş a prins o zi grozavă, nu poate chiar sigur, dar şi handbaliştii suceveni l-au “făcut mare” nimerindu-l din toate poziţiile. În consecinţă, în minutul 18 scorul era 7-3 în favoarea maramureşenilor. Peste doar două minute, “goliatul” oaspeţilor, Grasu, adică golgheterul Ligii Naţionale, s-a luat de “micul David” Aldica din tabăra suceveană. Din acest “război”, amândoi au primit cartonaşul roşu, suceveanul rîmânându-I ca un “os în gât” celui mai bun jucător al oaspeţilor. Până la finalul primei reprise elevii antrenorului Răzvan Bernicu nu şi-au mai revenit, ba chiar au mai ratat două aruncări de la 7 metri prin Petre şi Burlacu, primul din două încercări. La pauză a fost 7-11 în disputa CSU Suceava – HCM Baia Mare, Tîrzioru prinzând o zi mai slabă, la fel ca şi portarul Spiridon.
Handbalistii suceveni au ieşit ceva mai decişi de la cabine, iar în debutul părţii secunde au redus diferenşa la două reuşite, după ce Eros modifa marcat pentru 9-11. Oaspeţii, bine conduşi în teren de centrul Bondar, au replicat prompt şi s-au distanţat la cinci goluri în minutul 40. Jocul părea că se îndreaptă spre o victorie clară a băimărenilor mai ales după ce portarul Irimuş a mai apărat o lovitură de la 7 metri executată de Rugaci.
Spre lauda lor, “studenţii” suceveni n-au renunţat la luptă şi după două momente excelente marca Sandu Mihai şi Târzioru s-au apropiat pe tabela de marcaj de adversarii lor. Gazdele ar fi putut face mai mult dar Olariu şi Dumitraş au ratat incredibil faţă în faţă doar cu portarul oaspeţilor Irimuş. Cum şi apărătorul porţii sucevene, Vasile Tcaciuc a prins câteva mingi. Gazdele au rezistat până la final când Eros a egalat. Oaspeţii au avut ultimul atac însă sucevenii în frunte cu portarul Tcaciuc s-au descurcat admirabil şi partida CSU Suceava – HCM Baia Mare s-a încheiat cu scorul de 21-21.
Dacă stăm puţin şi ne gândim, doar una din loviturile de la 7 metri reuşită din cele patru ratate ne-ar fi adus Victoria, fără să mai punem la socoteală contraatacurile de unu-la unu. Oricum, punct frumos obţinut de tinerii handbalişti suceveni şi mari şanse ca în cazul în care revin la echipă doi-trei jucători experimentaţi să apară un tonus proaspăt şi o rază de speranţă pentru menţinerea în primul eşalon valoric.

CS Universitar Suceava: Spiridon, V. Tcaciuc, Ilii – M. Sandu (5 goluri), Tîrzioru (4 goluri), Eros (4 goluri), Dumitraş (2 goluri), Burlacu (2 goluri), Petrea (1 gol), Lăzurca (1 gol), Rugaci (1 gol), Negruşeri (1 gol), I. Tcaciuc, Aldica si Olariu.

Rezultatele ultimei etape a turului:
CS Caraş Severin – Potaissa Turda    23-28
Dinamo Bucureşti – HC Odorhei    32-28
Poli Timişoara – Pandurii Târgu Jiu    25-28
CSU Suceava – Minaur Baia Mare    21-21
CSM Bucureşti – HCM Constanţa (miercuri 27 noiembrie)
Steaua Bucureşti – Ştiinţa Bacău (4 decembrie)
CSU Suceava mai are programată o singura partidă oficială în acest an, pe data de 8 decembrie, în sala Liceului cu Program Sportiv, cu vicecampioana Ştiinţa Bacău.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava