Concert pascal
MOPAN Suceava

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, astăzi, că își dorește ca unul din cele 17 centre regionale pentru colectarea ambalajelor nereutilizabile să fie deschis la Suceava. Ion Lungu a declarat că potrivit HG 1074/2021,  începând cu data de 30 noiembrie 2023, cetățenii care vor returna un ambalaj nereutilizabil la centrele de returnare din oraș vor primi 0,50 bani ca urmare a intrării în vigoare a sistemului de garanție -returnare, pentru ambalajele primare nereutilizabile de  sticlă, plastic sau metal, cu volume cuprinse între 0,1 și 3 litri.

„Am avut întâlniri la București la mai multe instituții  guvernamentale, Ministerul Finanțelor Publice, Ministerul Dezvoltării, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Compania Națională de Investiții, unde am discutat probleme curente ale municipalității.  De asemenea am avut o discuție la sediul Asociației Municipiilor din România, cu domnul ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, pe două  teme importante, sistemul de garanție returnare și taxa pe economia circulară”, a spus Ion Lungu. El a adăugat că în cadrul discuțiilor a propus înființarea la Suceava a unuia din cele 17 centre regionale, conform prevederilor HG 1074/2021, unde ambalajele returnate vor fi numărate, sortate și pregătite pentru reciclare, în colaborare cu operatorii de salubritate.

Primarul Sucevei a spus că în același timp a propus înființarea a cinci centre în cartiere, sub coordonarea Sistemului de Garanție Returnare, in vederea organizării si operării punctelor de returnare.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava