Concert pascal
MOPAN Suceava

Sâmbătă, 9 mai, cu ocazia Zilei Europei, organizația PES Activists România a desfășurat, la Târgoviște, evenimentul „1000 de noi activişti PES pentru o stângă europeană”, la inițiativa președintelui organizației – europarlamentarul PSD Victor Negrescu. Evenimentul a fost un prilej pentru a marca înscrierea în PES Activists România și în PSD a 1000 de noi persoane, dar și pentru a demara campania „România cere Schengen!”, la 30 de ani de la semnarea acordului de liberă circulație.

Pentru a da un semnal statelor care se opun intrării României în Schengen, participanții la eveniment au purtat tricouri inscripționate cu mesajele „România cere Schengen!” / „Romanians for Schengen!”.

La eveniment au luat parte și premierul Victor Ponta, europarlamentarul Victor Negrescu și preşedintele PSD Dâmboviţa Adrian Ţuţuianu. Din partea organizației PES activists Suceava a participat la eveniment presedintele  coordinator  județean  Gabriel Costache.

„1000 de noi activiști PES pentru o stângă europeană – organizația PES Activists România ajunge astfel la peste 8000 de activiști la nivel național și, mai ales, demonstrează că oamenii vin alături de noi pentru valorile de stânga europene pe care le reprezentăm.

Încă din 2007, în fiecare an, împreună cu structura pe care o coordonez, PES Activists România, organizăm un eveniment dedicat zilei Europei. În acest an, le-am arătat celorlalte ţări membre ale UE solidaritatea noastră faţă de valorile europene şi am reiterat faptul că aderarea României la spaţiul Schengen este o prioritate pentru o adevărată integrare. De aceea, am lansat astăzi și campania noastră «România cere Schengen!», prin care vrem să subliniem că sărbătorirea celor 30 de ani de la înfiinţarea spaţiului Schengen trebuie să se concretizeze prin integrarea României în această zonă de liberă circulație”, a declarat președintele PES Activists România, europarlamentarul Victor Negrescu.

Președintele PSD Victor Ponta a subliniat, în cadrul evenimentului, că este important ca stânga românească să aibă cu adevărat militanți, precum cei din PES Activists România.

„Vreau să vă salut, în primul rând pe Victor Negrescu, și toți membrii PES Activists, pentru ideea de a sărbători Ziua Europei. Vreau să spun câteva cuvinte despre organizația PES Activists și despre PSD. Este esențial, pentru bătăliile care vor veni în 2016, să avem cu adevărat militanți”, a afirmat Victor Ponta.

Însumând 8000 de membri, rețeaua de activiști PES din România este cea mai numeroasă din Europa.

Președinte Coordonator PES Activists Suceava

               Gabriel Costache

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava