Concert pascal
MOPAN Suceava

Prefectul județul Suceava, Alexandru Moldovan, a anunțat că în momentul de față, decalajul între proba teoretică și cea practică pentru obținerea permisului auto s-a redus la o lună și jumătate. Alexandru Moldovan a amintit că în perioada 16 mai– 17 iulie 2022, comisiile de examinare alcătuite din lucrători din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Suceava, au beneficiat de sprijinul altor examinatori detașați de la 17 servicii similare din țară și din București. Astfel, în ultimele două luni aceste comisii au susținut examinarea pentru categoriile și subcategoriile A, B, C, D pentru un număr de 7872 candidați dintr-un total de 8779 persoane programate, diferența fiind constituită din 907 candidați care nu au dat curs programării. Din totalul de 7872 candidați examinați au fost declarate ”Admis” 5466 persoane (reprezentând un procent de 69,44%). Pe categorii situația prezentându-se astfel: categoria B+B1+BE: 4326 (66,01%) din 6554 candidați examinați, categoria C+C1+CE: 921 (85,59%) din 1076 candidați examinați, categoria A+A1+A2+AM: 167 (92,78%) din 180 candidați examinați, categoria D+D1+DE+D1E: 52 (83,87%) din 62 candidați examinați. În ultima săptămână, din cei 796 candidați programați, au fost examinați 647, fiind declarate ”Admis” 417 persoane (reprezentând un procent de 64,45%), pe categorii situația prezentându-se astfel: categoria B+B1+BE: 312 (59,09%) din 528 candidați examinați, categoria C+C1+CE: 79 (86,81%) din 91 candidați examinați, categoria A+A1+A2+AM: 22 (91,67%) din 24 candidați examinați și categoria D+D1+DE+D1E: 4 (100,00%) din 4 candidați examinați

Prefectul a transmis că în acest moment, un candidat care a fost declarat admis la proba teoretică se poate înscrie pentru a susține prima dată proba practică (pentru categoriile B, C, D) în a treia decadă a lunii august a.c., examinările pentru categoria A urmând a fi deblocate în momentul în care va fi disponibil un examinator atestat.

„În cele două luni în care Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Suceava a beneficiat de sprijin consistent prin detașarea examinatorilor de la alte servicii similare din țară, s-a reușit examinarea a circa 7900 de candidați și reducerea timpului de așteptare până la susținerea probei practice la circa o lună și jumătate. Țin să aduc mulțumiri domnului chestor Florentin Brăcea și domnului comisar șef Marius Petrache din structura Direcției Generale Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor pentru disponibilitatea și înțelegerea pe care le-au manifestat în rezolvarea, chiar și parțială, a problemei existente la Suceava. În același timp, le mulțumesc tuturor examinatorilor pentru efortul pe care l-au depus pe parcursul celor două luni.

Suntem pe deplin conștienți că mai sunt multe de făcut pentru ca serviciile oferite de structura de permise și înmatriculări din județ să se ridice la nivelul de calitate așteptat de către cetățeni. Problema resursei umane, a numărului de examinatori, rămâne în atenția noastră permanent și sperăm că demersurile pe care le-am întreprins până acum vor da roade.

Solicit tuturor viitorilor candidați răbdare și înțelegere a situației, și îi asigur că în ceea ce ne privește, punem pe primul plan nevoile cetățeanului”, a declarat Alexandru Moldovan.

Decalajul între proba teoretică și cea practică pentru obținerea permisului auto s-a redus la o lună și jumătate, 3.0 out of 10 based on 5 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/10 (5 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava