Lume lume hai la targ
MOPAN Suceava

1. Descifrează tainele lui Dumnezeu şi cele ale cunoaşterii în sufletele celor care îți sunt încredințați spre educație.

2. Întipărește-te în sufletul micilor învățăcei prin conștiința didactică, în deplin acord cu valorile Familiei, Școlii și Bisericii.

3. Insuflă copiilor convingerea că prin educație pot face însutit roditoare moştenirea genetică.

4. Sădește în inima elevilor tăi credinţa în ideea de perfectibilitate şi de libertate responsabilă a fiecăruia faţă de lume şi faţă de Dumnezeu.

5. Construiește cu pasiunea şi migala şlefuitorului de diamante edificii umane, ancorându-te prin aceasta în memoria afectivă a învăţăceilor.

6. Cultivă în sufletele elevilor un optimism echilibrat, spre a nutri încrederea în potenţialul lor şi în abnegaţia dascălului și a le valorifica.

7. Pregătește-te continuu, pentru a fi partener ideal învăţăceilor pe drumul formării și dezvoltării lor academice și personale.

8. Motivează-ți mereu elevii și încurajează comunicarea și colaborarea, fiind un model demn de urmat, după care să se alinieze şi cu care să se compare elevii.

9. Fii mentorul și cel mai bun prieten al elevilor, fără a-ți micșora câtuși de puțin exigenţa, privind pe fiecare ca pe un univers spiritual ce ascunde multiple potenţialităţi.

10. Iubeşte, oferă, ajută, susţine, cooperează, admiră, aprobă tot ce este drept şi rămâi loial; fii un arhitect valoros pentru sufletul fiecărui copil.

 

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic,

Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava