Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Ioan Balan, i-a transmis o întrebare ministrului investițiilor și proiectelor europene, Adrian Câciu, prin care vrea care sunt soluțiile pentru ca primăriile din regiunea de Nord-Est să beneficieze de noi proiecte de investiții. „Există toate premisele ca anul 2023 să reprezinte anul cu cea mai mare valoare a rambursărilor efectuate de Comisia Europeană în contul proiectelor de investiții derulate de România prin intermediul fondurilor de coeziune și prin Planul Național de Redresare și Reziliență. De asemenea, după finalizarea celei mai însemnate părți a procedurilor naționale, există toate motivele de optimism pentru demararea proiectelor care vor fi finanțate din fondurile nerambursabile aferente cadrului financiar multianual 2021-2027”, i-a transmis Ioan Balan ministrului Adrian Câciu. Deputatul PNL de Suceava a spus că îl bucură faptul că Programul Regional Nord-Est 2021-2027 beneficiază de o alocare semnificativă, de peste 1,75 miliarde euro. „În același timp, raportat la acest volum de finanțare, în forma adoptată de Comisia Europeană, Programul Regional Nord-Est 2021-2027 prevede o cofinanțare națională necesară de peste 82,8 milioane de euro”, a arătat Ioan Balan.

El a adăugat că dacă se au în vedere experiențele anterioare în care imposibilitatea asigurării cotelor de cofinanțare națională a pus în pericol implementarea unor proiecte de investiții de anvergură, obiectivul pe viitor este de a utiliza în integralitate fondurile nerambursabile disponibile. În aceste condiții el vrea să afle de la ministrul investițiilor dacă a elaborat sau are în vedere să propună în perioada imediat următoare un mecanism rapid și nebirocratic pentru asigurarea cotelor de cofinanțare pentru fondurile de coeziune aferente cadrului financiar multianual 2021-2027. „Dat fiind faptul că majoritatea autoritățile administrației publice locale din Regiunea de Nord-Est nu dispun, din venituri proprii, de resurse financiare pentru cofinanțare, vă rog să precizați ce soluții anticipați în această situație, pentru a maximiza șansa primăriilor din această regiune de dezvoltare să implementeze proiecte de investiții”, i-a mai solicitat Ioan Balan ministrului Adrian Câciu.

Demers al deputatului Ioan Balan pentru ca primăriile din regiunea de Nord-Est să beneficieze de noi proiecte de investiții, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava