Concert pascal
MOPAN Suceava

Comunicat. ”Grupul consilierilor locali PMP din Consiliul Local al municipiului Suceava a purtat, la finele săptămânii trecute, primele discuții cu conducerea primăriei în vederea stabilirii bugetului local pentru anul 2021. Principalele puncte ale întrevederii au vizat proiecte de necesitate absolută pentru suceveni.

Nu uităm ce am promis sucevenilor că vom face pentru ei, indiferent de contextul politic actual. Dincolo de împrejurările politice care nu oferă, momentan, multe instrumente de lucru pentru noi, purtăm pe umeri responsabilitatea celor care ne-au trimis, prin votul lor, să-i reprezentăm în Consiliul Local. Așadar, muncim pentru a ne ține de cuvânt, pentru a face realitate obiectivele despre care am discutat în campania electorală și nu numai.

Primele proiecte pe care le inițiem în exercițiul bugetar 2021 cuprind:

  • Centru de îngrijire pentru persoanele vârstnice
  • Centru socio-educațional de tip after school pentru copiii care provin din familii cu situații sociale speciale
  • Amenajarea unui spațiu “Părintele și copilul” în zona centrală
  • Iluminat Cimitir Pacea Vechi.

Sunt obiective ambițioase, deși aparent simple, însă sucevenii au mare nevoie de ele. Trebuie să avem grijă de bunicii noștri, sunt persoane în vârstă de care copiii nu se pot ocupa din diverse motive sau care nu au aparținători. Cine are grijă de ei? Soluția este înființarea acestui prim Centru de îngrijire, unde ei să își poată petrece bătrânețile demn și sănătos, să ajutăm la îmbunătăţirea calităţii vieţii lor, dar şi să eliminăm marginalizarea socială a persoanelor vârstnice aflate într-o situaţie de dificultate.

De asemenea, avem în municipiul Suceava copii foarte înzestrați de la Dumnezeu, dar care provin din familii cu situații financiare precare, cu părinții plecați la muncă în străinătate, monoparentale, dezorganizate, defavorizate și marginalizate. În cele mai multe cazuri, nu are cine să îi aștepte acasă cu o masa caldă după orele de școală și au nevoie de sprijin pentru a putea continua școala sau pentru ca rezultatele la învățătură să fie pe măsura capacității lor intelectuale. Propunerea noastră, de construire a unui Centru socio-educațional de tip after school, reprezintă soluția pentru ca acești copii să beneficieze de meditații, de consiliere socială, consiliere psihologică, dar și o alimentație sănătoasă, potrivită nevoilor lor.

O altă problemă pentru care am căutat rezolvare este cea a iluminatului din Cimitirul Pacea Vechi, problemă des ridicată de către cetățeni, dar și cea a lipsei unui spațiu amenajat în care mămicile să poată alăpta copilașii, să îi poată schimba sau igieniza corespunzător, atunci când ies la plimbare sau la cumpărături în zona centrală a orașului și nu numai.

De asemenea, consultările pentru bugetul local au inclus discuții referitoare la nevoia de noi asfaltări a unor străzi care încă sunt sunt de pământ sau balast, reparații stradale, amenajare parcări și iluminat rezidențial sau anvelopare blocuri din diferite zone ale municipiului.

Consilierii PMP vor munci ca toate aceste proiecte să prindă contur în viitorul apropiat, pentru ca toți sucevenii să beneficieze de ele. Este încurajator faptul că, deși suntem în opoziție, am putut avea o discuție constructivă cu primarul Ion Lungu, care s-a arătat deschis la ideile lansate de noi și a promis o colaborare fructuoasă în sensul concretizării lor. Este un prim semn că haina politică poate fi dezbrăcată dacă se dorește realizarea unor obiective de real folos pentru comunitate”. Grupul consilierilor PMP în Consiliul Local Suceava este format din: Anca Gâtlan, Constantin Munteanu, Cătălin Alexandroaie și Cristian-Ilie Timoficiuc”.

Demersuri ale PMP Suceava pentru înființarea unui Centru de îngrijire pentru persoanele vârstnice și a unui Centru socio-educațional de tip after school pentru copiii din familii cu situații sociale speciale, 7.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava