MOPAN Suceava

Democrat liberalii suceveni întâmpină Ziua Bucovinei cu bucurie, dar şi cu mai multe motive de supărare. Liderul Organizaţiei Municipale Suceava a PDL, deputatul Ioan Bălan, a apreciat că autorităţile judeţene şi locale au pregătit pentru ziua de 28 noiembrie spectacole, paradă cu torţe şi acţiuni culturale. Cu toate acestea, balan a declarat că sunt mai multe motive care provoacă tristeţe bucovinenilor. Unul dintre acestea se referă la anunţul Ucrainei privind încetarea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană. „Anunţul făcut de Ucraina că încetează negocierile de aderare la UE a frânt speranţa unei uniri a Bucovinei de Nord cu Bucovina mamă în cadrul unei Europe lărgite care să cuprindă şi Ucraina. Am rămas surprins cât de mulţi oameni trişti am întâlnit după acest anunţ mai ales oameni în vârstă pe care-i leagă multe lucruri şi chiar relaţii de rudenie cu cei rămaşi în Bucovina de Nord şi care îşi puneau mari speranţe în a ne regăsi în proiectul acesta de Europă lărgită”, a spus Bălan.

Balan: „USL nu dă nici o importanţă proiectului Bucovina regiune cu capitala la Suceava”

Al doilea motiv de supărare, a spus Bălan, este acela că USL nu dă nici o importanţă proiectului Bucovina regiune cu capitala la Suceava. Liderul democrat liberal crede că pe acest subiect se putea lua foarte uşor o decizie politică în condiţiile în care USL deţine controlul absolut al Parlamentului. „Ne aducem aminte că în campania electorală politicieni aflaţi azi la vârful guvernului veneau pe aici ne asigurau că au rădăcini în Bucovina şi că pentru ei Bucovina înseamnă foarte mult şi că va fi sprijinită dar nimeni nu ne-a asigurat de o decizie în sensul acesta în condiţiile în care USL are 70% în Parlament şi nu e vorba de sprijin ci de decizie politică. Când îi aud pe cei de la putere că pun amendamente pentru sprijinirea Bucovinei că vor face tot ce ţine de ei să sprijine Bucovina dar nu fac nimic din punct de vedere decizional acum că decizia le aparţine mă îngrijorează şi mă întristează şi pe mine cum îi întristează pe toţi ceilalţi”, a spus preşedintele PDL Suceava.

Un alt motiv de supărare prezentat de Ioan Balan este lipsa promovării Bucovinei în perioada actualei guvernări. Ioan Balan a subliniat că amintit că în urmă cu câţiva ani panouri publicitare cu Bucovina puteau fi văzute peste tot chiar şi în unele capitale europene iar acum lipsesc cu desăvârşire. „Cu câţiva ani în urmă se vorbea despre Bucovina ca despre o atracţie turistică alături de Deltă, Litoral şi Valea Prahovei şi tot timpul noi ne băteam pentru locul întâi. Acum am intrat în pluton şi dacă lucrurile vor merge aşa ajungem şi la coada plutonului ceea ce ne întristează de Ziua Bucovinei. Ne mai întristează lipsa unor evenimente de anvergură care să fi preluate de televiziunile naţionale şi care să pună în valoare zona noastră în această perioadă extrem de atractivă pentru turism”, a spus Bălan. El consideră că dacă USL nu va implica mai mult în promovarea Bucovinei eforturile făcute în anii trecuţi pe această linie vor fi anulate. Bălan opinează că această problemă nu trebuie politizată şi că toţi trebuie să ne aducem aportul în promovarea zonei şi a programelor care în timp şi-au dovedit eficienţa. „Continuarea acestor programe nu înseamnă neapărat preluarea şi continuarea unui program emanat de un partid politic ci înseamnă o coerenţă a unor programe duse transpartinic mai departe. Nu vreau să ne asumăm astăzi faptul că doar noi suntem cei care am iniţiat şi susţinut aceste programe ci spun că e o datorie pentru cei care conduc azi judeţul să facă tot ce trebuie ca Bucovina să fie acolo unde îi este locul”, a conchis Bălan.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava