Concert pascal
MOPAN Suceava

Depozitul de deşeuri ecologice de pe Mestecăniş, din comuna Pojorâta nu îndeplineşte condiţiile pentru a primi autorizaţie de mediu. Anunţul a fost făcut de ministrul mediului, apelor şi pădurilor, Graţiela Leocadia Gavrilescu, care a spus astăzi la Suceava că mai mulţi cetăţeni ai comunei Pojorâta au reclamat faptul că locuinţele lor se află la o distanţă mai mică de 1.000 de metri de perimetrul gropii de gunoi de pe Mestecăniş, ceea ce încalcă prevederile legale în vigoare. Graţiela Leocadia Gavrilescu a precizat că pentru rezolvarea acestei probleme este nevoie de o modificare legislativă, în acest sens săptămâna viitoare urmând să aibă o întâlnire între reprezentanţii Ministerului mediului, ai Consiliului Judeţean Suceava şi ai Ministerului Sănătăţii. Ea a explicat că persoanele care au locuinţe în zona gropii de gunoi de la Pojorâta s-au plâns de faptul că la construcţia acesteia nu au fost respectate prevederile unui acord de mediu emis în anul 2009.

„Locuitorii din Pojorâta reclamă faptul că distanţa minimă între case şi groapa de gunoi nu ar fi 1000 de metri. La ora actuală urmează să fie emisă autorizaţia de mediu pentru acest depozit de deşuri şi trebuie să ţinem cont de plângerile făcute de cetăţeni. Dacă în anul 2009 la dezbaterea pe marginea acestui proiect, care durat destul de mult, nu au fost ridicate aceste probleme, acum avem aceste plângeri şi va trebui să le verificăm pentru a rezolva problema”, a spus ministrul mediului, apelor şi pădurilor.

Graţiela Leocadia Gavrilescu a arătat că la groapa de gunoi de pe Mestecăniş se poate vorbi despre un blocaj, iar soluţia găsită a fost o modificare legislativă pentru rezolvarea acestei probleme. Ea a arătat că deblocarea situaţiei de la depozitul de deşeuri din Pojorâta ţine mai mult de Ministerul Sănătăţii, şi nu de Ministerul Mediului. Gavrilescu a explicat că în anul 2009 când a fost emis acordul de mediu şi când s-a stabilit distanţa dintre case şi groapă era în vigoare un Ordin al ministrului sănătăţii în care se preciza că distanţa trebuie să fie obligatoriu de 1.000 de metri, însă acesta putea fi redusă în funcţie de rezultatele unui studiu de impact de sănătate. Ulterior, în anul 2014 a fost emis un alt Ordin al ministrului sănătăţii în care se precizează că distanţa minimă trebuie să fie în mod obligatoriu de 1.000 de metri, fără posibilitatea de modificare. Pe de alt parte trebuie spus că prefectul judeţului Suceava, Constantin Harasim, a declarat că în zona gropii de gunoi de pe Mestecăniş s-au construit locuinţe şi după anul 2009, atunci când a fost emis acordul de mediu.

Depozitul de deşeuri de pe Mestecăniş s-ar afla prea aproape de locuinţele din zonă, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava