Concert pascal
MOPAN Suceava

Criza vaccinurilor hexavalente, resimtiţă de luna trecută în judeţ, se va încheia după 20 mai. Ministerul Sănătăţii va trimite atunci dozele de vaccin necesare, la solicitarea DSP Suceava. Aproximativ 4000 de bebeluşi suceveni au rămas neimunizaţi pînă acum din cauza lipsei vaccinului.
„Am primit în această dimineaţă o adresă de la Minsterul Sănătăţii care ne asigură că începînd cu 20 mai vom primi cantităţile de vaccin solicitate şi îi anunţăm pe medicii vaccinatori că vom putea recupera toţi copiii rămaşi nevaccinaţi, care la nivelul judeţului Suceava ating cifra de aproximativ 4000 de copii. 6000 de doze este necesarul pe o lună. La nivel naţional se vor primi în jur de 140.000 de doze, urmînd ca acestea să fie repartizate fiecărui judeţ în funcţie de necesar”, a declarat dr. Cătălina Zorescu, director adjunct al DSP Suceava.
Vaccinul hexavalent se administrează pentru imunizarea împotriva bolilor: difteria, tetanosul, tusea convulsivă, hepatita B, poliomielita şi a bacteriei Haemophilus Influenzae tip B (Hib) care provoacă meningita. De la 1 aprilie, programul naţional de imunizare a fost transferat din reţeaua de medicină şcolară la medicul de familie. Astfel, medicii de familie trebuie să se ocupe de vaccinarea tuturor copiilor, inclusiv a celor din grădiniţe, şcoli şi licee.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava