Deputata PSD de Suceava, Maricela Cobuz, a anunțat miercuri că Guvernul a introdus la finalul lunii mai, la solicitarea Ministerului Sănătății, noi medicamente pe lista celor compensate și gratuite pentru pacienții cu afecțiuni oncologice și neurologice. Tot pentru a sprijinii pacienții cu afecțiuni oncologice, a adăugat Cobuz, Ministerul Sănătății a pus în funcțiune, la Baia Mare, un centru național de radioterapie. Echipamentele au fost achiziționate de către Ministerul Sănătății în cadrul unui proiect cu Banca Mondială.

”Au fost aprobați indicatorii tehnico-economici ai studiului de fezabilitate pentru construcția Spitalului Regional de Urgență din Iași”

Maricela Cobuz a mai arătat că în cadrul Proiectului privind Reforma sectorului sanitar – Îmbunătățirea Calității și Eficienței Sistemului Sanitar, Ministerul Sănătății a semnat contracte în valoare de 17,9 milioane de euro pentru dotarea cu echipamente specifice de radioterapie a mai multor centre naționale din București, Cluj-Napoca, Oradea, Galați, Constanța, Craiova. ”Ministerul Sănătății, în colaborare cu Organizația Mondială a Sănătăți, a lansat Planul-cadru național pentru controlul hepatitelor virale în România, pentru perioada 2019-2030”, a precizat Cobuz. Ea a mai menționat că tot în luna mai 2019, au fost aprobați indicatorii tehnico-economici ai studiului de fezabilitate pentru construcția Spitalului Regional de Urgență din Iași. Spitalul regional, care va deservi zona Moldovei, va avea o structură de 850 de paturi în regim de spitalizare continuă și 45 de paturi pentru spitalizare de zi.

”PSD continuă să guverneze pentru România, sănătatea fiind un domeniu prioritar”

”PSD continuă să guverneze pentru România, sănătatea fiind un domeniu prioritar”, a precizat parlamentarul social democrat. ”România a fost dezbinată în ultima vreme cu mesaje false și atacuri politice, doar pentru beneficii electorale și pentru ca opoziția să câștige capital electoral.
PSD a dat dovadă încă o dată de unitate și respect față de România, cetățenii români și față de instituțiile statului. Săptămâna trecută, în Plenul Camerei Deputaților, majoritatea parlamentară PSD-ALDE a demonstrat că este unită și că poate oferi în continuare sprijin politic Guvernului PSD-ALDE. Timp de 5 luni, de la preluarea Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene, Guvernul PSD-ALDE s-a prezentat în fața omologilor săi cu demnitate și responsabilitate, oferind României un prestigiu și un respect din partea fiecărui stat membru UE. Pe plan intern, Guvernul PSD va continua să guverneze pentru România și pentru români”, a completat Maricela Cobuz. Ea a mai ținut să precizeze că în calitate de deputat PSD de Suceava, membru în Comisia pentru sănătate și familie, dar mai ales în calitate de medic, această guvernare a acordat o atenție deosebită domeniului sănătății, principalii beneficiari fiind pacienții.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava