MOPAN Suceava

Intervenția la stingerea incendiului izbucnit la acoperișul unui bloc din Rădăduți a fost asigurată de pompierii militari de la subunitățile din Rădăuți, Suceava, Câmpulung Moldovenesc și Solca, precum și cu sprijinul lucrătorilor de la Serviciile voluntare pentru situații de urgență (SVSU) din Frătăuții Vechi, Horodnic de Sus, Volovăț și Gălănești, și de la Serviciul privat pentru situații de urgență (SPSU) al Aerodromului Frătăuți. Potrivit ISU Suceava, 40 de pompierii militari și 20 de lucrători ai SVSU/SPSU, au acționat cu 12 autospeciale de stingere, trei autospeciale de lucru la înălțime și o ambulanță SMURD. Salvatorii au evacuat din cele două scări de bloc trei persoane, iar alte 27 de persoane s-au autoevacuat.

A ars acoperișul blocului, construit pe astereală din lemn, cu învelitoare din tablă, pe o suprafață de aproximativ 400 de metri pătrați. Au mai ars două spații de depozitare, de la etajele IV ale celor două scări de bloc, cu bunurile aflate în interiorul acestora, dar și în podul acoperișului. Temperaturile ridicate au degradat și fațada unui bloc învecinat.

În urma incendiului, au fost afectate parțial apartamentele de la ultimul etaj. De asemenea, s-au degradat și apartamentele de la etajele inferioare și spațiile comerciale de la parterul blocului, ca urmare a infiltrațiilor rezultate în urma refulării agentului de stingere. Din fericire, nu s-au înregistrat victime și nicio persoană nu a necesitat îngrijiri medicale, nici din rândul civililor, și nici din cel al forțelor de intervenție. Au fost salvate restul apartamentelor și clădirile învecinate, iar misiunea pompierilor militari continuă și la ora transmiterii acestor informații, cu îndepărtarea învelitorii din tablă de pe acoperiș și cu înlăturarea celorlalte efecte negative rezultate în urma incendiului.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
PNL - Gheorghe Flutur
PSD - Gheorghe Soldan
Dreapta Unita - Marian Andronache
Dreapta Unita - Cristian Ilie Timoficiuc
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava