Concert pascal
MOPAN Suceava

Dhafer Youssef, artistul tunisian care reușește să îmbine armonios tradiția sufită cu misticul și influențele de jazz cu lirismul specific arăbesc, ajunge la Timișoara, pe scena festivalului JAZZ™.

A învățat să cânte după ureche, la vârsta de cinci ani. Mai târziu, când a început să cânte la nunți, a adunat destui bani pentru a-și cumpăra primul oud, instrumentul cu corzi întâlnit în lumea arabă, lucru dezaprobat de familia sa.

După un timp, s-a mutat în Europa, unde spune că și-a găsit casa, locuind mai ales în Paris și Viena, până în 1990. Având o afinitate pentru muzica din India și cea nordică, a fost invitat de cântărețul norvegian de jazz, Bugge Wesseltoft, să  înregistreze împreună mai multe compoziții pentru albumul „FiLM iNG”.

A compus world music, pentru care a fost nominalizat la Premiile BBC în 2003 și 2006. În anul 2002 a lansat albumul „Electric Sufi”, care conține părți electronice și funky adăugând, astfel, noi elemente stilului său muzical. Printre artiștii cu care a colaborat se numără și Mino Cinelu (percuție), prezent la ediția trecută a festivalului JAZZ™. A mai lansat cinci albume solo, pregătindu-l pe cel de-al șaselea pentru toamna anului 2016.

Dhafer Youssef va concerta pe scena din Piața Victoriei sâmbătă, 2 iulie, de la ora 21.

Videoclipuri:

„Soupir Eternel” https://www.youtube.com/watch?v=eJwSZIajEvI

„Blending Souls and Shades” https://www.youtube.com/watch?v=Jw1Y3t1vtzI

Poze oficiale: www.JazzTM.ro

Pagina oficială a artiștilor: www.dhaferyoussef.com

Generale: JAZZ™ se va desfăşura la Timişoara, în perioada 1-3 iulie 2016. Cea de-a patra ediție a festivalului va avea trei scene: în Piața Victoriei, în Parcul Justiției și în Parcul Civic.

Accesul la JAZZ™ este gratuit. La primele 3 ediții, JAZZ™ a adus la Timişoara nume precum Richard Bona, Kurt Elling, David Murray şi Macy Gray, Terri Lyne Carrington/Lizz Wright, Al Jarreau, The Cat Empire, Anoushka Shankar,  Dianne Reeves, Liv Warfield w/Prince’s NPG Hornz, The Ruff Pack, Marcus Miller, o parte dintre aceştia, în premieră în România.

Mai multe detalii despre festival pe: www.JazzTM.ro | www.facebook.com/JAZZtmOfficial

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava