Concert pascal
MOPAN Suceava

Dirijorul Orchestrei Metropolitane București, Daniel Jinga, consideră că Festivalul Internațional <Ciprian Porumbescu> de la Suceava poate deveni unul de elită, dacă va fi păstrat și dacă va dispune de un buget consistent. Între 2 și 5 iunie, a avut loc prima ediție a evenimentului, iar domnul Jinga a făcut declarația, într-un scurt interviu acordat Radio Top, în contextul în care anterior autoritățile județene au afirmat că vor ca Festivalul <Ciprian Porumbescu> să rivalizeze Festivalul <George Enescu>.

Dirijorul a spus: „Deocamdată este greu să concurezi cu Festivalul <George Enescu>, pentru că sînt diferențe foarte mari de bugete și sînt diferențe foarte mari legate de artiștii invitați. În schimb, este un început foarte bun, un început pus bine. Dacă autoritățile se vor ține de Festivalul <Ciprian Porumbescu> și acesta va ajunge la a X-a, a XV-a ediție, atunci poate concura cu orice mare festival din lume. Ăsta e secretul unui festival: longevitatea”. Daniel Jinga a lăudat Suceava spunînd: „Suceava este un loc superb, plin de multe zone pe care un turist le poate vizita. Suceava poate să-și propună să activeze inclusiv această dimensiune a turismului cultural. Festivalul <Ciprian Porumbescu> poate deveni un vehicul important în anii următori, însă numai dacă el va continua să fie organizat din ce în ce mai bine, cu bugete din ce în ce mai mari și cu experiză din ce în ce mai bună”. Sîmbătă seară, în Sala Mare a Casei de Cultură din Suceava, Orchestra Metropolitană București dirijată de Daniel Jinga a susținut un spectacol cu opereta <Crai Nou>, de Ciprian Porumbescu.

Dirijorul Orchestrei Metropolitane București, Daniel Jinga, consideră că Festivalul Internațional  de la Suceava poate deveni unul de elită, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava