MOPAN Suceava

Agenția Națională de Presă a prezentat vineri, 12 mai, la Cafeneaua Piața Unirii din Iași, documentarul „Tărâmul dintre ape”, o producție AGERPRES Video. Documentarul vorbește despre Delta Dunării, prin intermediul poveștilor de viață ale unor localnici, fie ei lipoveni, ucraineni sau greci, pentru care fâșia aceasta de pământ este unicul loc numit „acasă”.

Asta face un documentar, cel puţin unul marca AGERPRES, pentru că spre deosebire de filme, noi mergem acolo, găsim personajele, personajele acestea joacă propriile roluri din vieţile lor, pe care le trăiesc zi de zi şi prezentăm locurile acestea atât de frumoase fără să intervenim”, a declarat la finalul proiecției Marilena Gheorghiţă.

De asemenea, realizatorul documentarului a remintit importanța de a descoperi Delta Dunării, dar nu doar în scop turistic, ci luând parte la povestea ei. „Am ajuns în Delta Dunării şi după ce am plecat de acolo mi-am dat seama că, pentru mine cel puţin, nu este un loc, ci este o stare, căci mi-a rămas undeva în minte şi în suflet. Poveştile şi oamenii aceia sunt extraordinari şi vă recomand să mergeţi, dar nu ca turişti, ci ca oameni care vreţi să staţi de vorbă cu alţi oameni, asta este foarte, foarte important”, a adăugat Marilena Gheorghiță.

În cadrul sesiunii de Q&A, directorul general al AGERPRES, Alexandru Giboi, a dezvăluit, fiind întrebat despre următoarele proiecte ale agenției, și faptul că este în lucru un nou proiect important, dedicat Centenarului Marii Uniri.

La finalul evenimentului, directorul festivalului, Andrei Giurgia, i-a înmânat Marilenei Gheorghiță o diploma de „mulțumire și apreciere pentru întreaga contribuție adusă cinematografiei românești”.

Documentarul Tărâmul dintre ape poate fi urmărit online, la linkul: https://goo.gl/bKZ0V0.

AGERPRES expune în cadrul festivalului Serile Filmului Românesc și imagini de arhivă de la filmările unor pelicule românești celebre, precum Steaua fără nume, Mihai Viteazul, Pintea sau Vlad Țepeș, dar și de la premiera oficială a filmului regizat de Cristian Mungiu, 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile, ce pot fi văzute până pe 14 mai, la Ateneul din Iași.

Tot în cadrul festivalului, Agenția Națională de Presă AGERPRES va prezenta vineri, 12 mai, și documentarul „Descoperă România cu Peter Hurley”, proiectat de la ora 18:00 tot la Ateneul din Iași.

Despre AGERPRES

Fondată în 1889, AGERPRES este Agenția Națională de Presă a României. Aceasta are rolul de a oferi informații echilibrate, cu caracter imparțial, și de a fi principala sursă de informare pentru cetățenii și instituțiile din țară, dar și cea mai importantă sursă de știri despre România, în exterior. Din 1921, agenția a avut o transmisie neîntreruptă de știri și informații. Printre serviciile AGERPRES se regăsesc: fluxurile de știri tematice, serviciile și arhiva de fotografie de presă, monitorizarea de presă, serviciile video și multimedia, fluxul documentare, precum și servicii de imprimare.

Despre Serile Filmului Românesc

Început ca o manifestare a studenților ieșeni care îndrăgesc filmul românesc, festivalul Serile Filmului Românesc, unicul de acest profil din țară, a reușit de-a lungul anilor să transforme capitala Moldovei într-un pol al cinematografiei românești. Luna mai reprezintă deja, pentru cei mai mulți dintre ieșeni, un maraton cinematografic atractiv, care vine la pachet cu discuții și evenimente ce au menirea de a promova și (re)aminti despre frumusețea filmului românesc.    

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Timp liber
PNL - Gheorghe Flutur
PSD - Gheorghe Soldan
Dreapta Unita - Marian Andronache
Dreapta Unita - Cristian Ilie Timoficiuc
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava