Concert pascal
MOPAN Suceava

La data de 6 noiembrie  Centrul Operațional al IPJ Suceava a primit solicitarea IPJ Mureș prin care se solicita darea în consemn a unei autoutilitare care în cursul aceleași zile, in jurul orei 06:20 a fost implicată pe DN13 – E60 într-un eveniment rutier în urma căruia un pieton a fost acroșat și rănit, în timp ce traversa strada regulamentar, vehiculul părăsind locul faptei, îndreptându-se spre județul Brașov.

Chiar dacă coordonatele de deplasare nu poziționau județul Suceava pe ruta probabilă de deplasare, la nivelul IPJ Suceava au fost dispuse imediat măsuri de instruire a tuturor echipajelor din teren, fiind instituite totodată filtre rutiere și măsuri conform procedurilor specifice.

Astfel, la data de 06.11. 2023, în jurul orei 18:00, pe DN17, pe raza comunei Dorna Candrenilor echipajul de poliție rutieră din cadrul Poliției Municipiului Vatra Dornei a identificat și oprit în trafic o autoutilitară identică cu cea semnalată, însă cu un număr de înmatriculare care diferenția doar cu o cifră față de cea dată în urmărire.  Întrucât existau suspiciuni rezonabile cu privire la falsificarea numerelor și alte infracțiuni asociate, polițiștii au dispus imediat un complex de măsuri polițienești, valorificând totodată toate resursele puse la dispoziție de dispeceratul IPJ Suceava și bazele de date.

„Un moment de perseverență și fler din partea echipajului de poliție sucevean a dus la efectuarea unor verificări suplimentare care, în final aveau să ducă la elucidarea unui caz complex, cu o dinamică pe raza mai multor județe.

Echipajul rutier din cadrul Poliției Municipiului Vatra Dornei a constatat că numerele de înmatriculare sunt reale și vehiculul oprit nu a fost implicat în accidentul rutier semnalat pe raza județului Mureș, însă autoutilitara este similara ca marcă și  aparține aceleeași societăți comerciale care deține și autoturismul implicat în evenimentul rutier, numărul de înmatriculare diferențiind doar cu o cifră. De aici a urmat o activitate investigativă și de schimb util de informații cu IPJ Mureș și IPJ Covasna, stabilindu-se în scurt timp identitatea șoferului implicat în accidentul rutier cu părăsirea locului faptei din dimineața zilei de 06.11.2023 și fiind desfășurate procedurile conform competențelor.

Este o zi pe care Andrei și Adrian, cei doi polițiști rutieri din cadrul Poliției Municipiului Vatra Dornei și-au dedicat-o încă o dată siguranței rutiere, dar au avut și ceva în plus … spirit, fler și perseverență”, se arată într-un comunicat al Poliției Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava