Concert pascal
MOPAN Suceava

Câteva zeci de jandarmi, pompieri, poliţişti şi lucrători silvici, precum şi două avioane particulare au căutat vineri după amiază posibila epavă a unui avion cazut în zona oraşului Gura Humorului. Mobilzarea forţelor s-a făcut după ce în jurul orei 15:15, o persoană din comuna Mănăstirea Humorului a sesizat pe un număr de telefon privat despre faptul că a observat în zonă un avion care zbura, iar după ce a trecut peste o coamă de munte, a auzit un zgomot puternic.

O informaţie similară a venit, tot prin intermediul unui număr de telefon privat, pentru o altă zonă din judeţ, respectiv, comuna Frasin.

Într-un comunicat al ISU Suceava, se precizează că prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a dispus constituirea unui centru de comandă format din şefii Inspectoratelor judeţene pentru Situaţii de Urgenţă, de Poliţie şi de Jandarmi.

Potrivit ISU Suceava, în condiţiile în care informaţiile erau confuze, iar condiţiile atmosferice permiteau vizualizarea zonei cu acurateţe s-a dispus survolarea zonei cu ajutorul a două avioane de agrement, aflate în apropiere.

În acelaşi timp, s-a dispus şi o căutare la sol, în punctele de unde s-au primit informaţiile, prin forţe ale structurilor specializate, la acţiune participând Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava cu 11 autospeciale şi 37 de militari, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava cu 5 autospeciale şi 22 de poliţişti, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava cu o autospecială şi patru militari, precum şi 10 lucrători ai Direcţiei Silvice Suceava.

În cele din urmă, coroborând informaţiile primite, precum şi faptul că turnul de control de la Aeroportul Suceava nu a confirmat căderea unui aparat de zbor, iar mesajele care soseau telefonic precizau faptul că s-a auzit doar un zgomot neurmat de alte semne specifice unui accident aviatic, fum, flacără, aparat de zbor la sol etc., la ora 17:30 s-a dispus încetarea verificărilor, concluzia fiind că incidentul nu se confirmă.

De precizat că cel mai probabil, sunetul puternic a fost auzit de la un avion care a depăşit pragul sonic şi care a survolat zona respectivă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava