Concert pascal
MOPAN Suceava

Două femei şi-au pierdtu viaţa şi alte două sunt grav rănite în urma unei explozii la un restaurant din Câmpulung Moldovenesc. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, militarii Detaşamentului de pompieri Câmpulung Moldovenesc au intervenit cu trei autospeciale şi o ambulanţă SMURD, în urma unei explozii care a afectat un complex-restaurant, situat la intrarea dinspre Suceava, a municipiului Câmpulung Moldovenesc, str. Calea Bucovinei. În sprijinul paramedicilor SMURD, la faţa locului au intervenit şi două echipaje cu ambulanţe SAJ. Explozia a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 3:30.

La sosirea pompierilor, deflagraţia afectase întreaga construcţie, pe o suprafaţă de aproximativ 300 de metri pătraţi. De asemenea, în interiorul bucătăriei a izbucnit un incendiu şi exista pericolul de propagare la întreaga clădire, la autoturismele aflate în parcarea complexului, precum şi la un rastel pe care erau depozitate 17 butelii.

Pompierii militari au lichidat incendiul şi au evacuat două butelii din interiorul bucătăriei. În interiorul au fost găsite teri angajate ale restaurantului. Una dintre acestea, în vârstă de 42 de ani, era decedată, iar altele două, de 23, respectiv 42 de ani, aveau arsuri grave (de gradele I, II şi III) şi leziuni multiple. După ce li s-a acordat primul ajutor medical, au fost transportate la spitalul municipal. Tot acolo, până la sosirea echipajelor salvatoare, a ajuns cu un autoturism privat şi o a patra angajată, în vârstă de 21 de ani, cu arsuri de gradele I şi II. Toate cele trei femei rănite au fost transferate la spitalul judeţean Suceava.

Femeia de 42 de ani, care avea arsuri grave a decedat la spital. În jurul orei 11:15, un elicopter SMURD a preluat-o pe tânăra în vârstă de 21 de ani, şi a transportat-o la o unitate spitalicească din Iaşi.

În momentul deflagraţiei, în interiorul restaurantului se aflau şi cinci cetăţeni moldoveni. Doi dintre aceştia au suferit escoriaţii de la cioburile de sticlă rezultate în urma exploziei. Li s-a acordat primul ajutor medical de către echipajele SMURD şi SAJ, dar au refuzat transportul la o unitate spitalicească.

Tot în urma exploziei au fost sparte şi geamurile de la autoturismul cetăţenilor moldoveni, care era parcat în apropiere.

În urma incendiului, au ars interiorul bucătăriei pe o suprafaţă de aproximativ 40 de metri pătraţi, aparatură electrocasnică, obiecte de mobilier şi alte bunuri. Cauza evenimentului este cercetată în continuare de instituţiile abilitate.

Pompierii au salvat restul clădirii, autoturismele din parcare şi rastelul cu butelii, situat în spatele clădirii.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava