MOPAN Suceava

Două icoane din biserica din Brodina de Sus care a ars în totalitate au rămas intacte, nefiind atinse de flăcări. Minunea a fost anunțată de Parohia din Argel, care a publicat și o fotografie cu cele două icoane. „Iată cum Dumnezeu ne uimește de fiecare dată. Două Icoane din Sfântul Altar al Bisericii din Brodina de Sus, mistuită de flăcări, au rămas ca semn al ocrotirii lui Dumnezeu.

Astfel de semne ne arată că, deși suntem în mijlocul flăcărilor, puterea lui Dumnezeu ne ocrotește.

Ne punem această întrebare, dacă Dumnezeu nu cruță sfântul Său locaș, oare noi ce șansă avem?”, este mesajul scris pe pagina de socializare a Parohiei Argel.

Reamintim că pompierii militari ai subunităților din Vicovu de Sus, Rădăuți și Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Vicovu de Sus, Straja și Brodina, au intervenit cu 10 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit în satul Brodina de Sus, comuna Izvoarele Sucevei, a anunțat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată.

La sosirea echipajelor, ardea generalizat Biserica cu hramul „Sf. Arh. Mihail și Gavriil”. De asemenea, flăcările erau propagate și la clădirea cloptniței, aflată în imediata apropiere.

A ars în totalitate biserica, construită din lemn, cu învelitoare din tablă, pe o suprafață de aproximativ 200 mp, cu bunurile din interior (obiecte de cult, cărți, veșminte preoțești, elemente de mobilier și altele). Au mai ars clădirea clopotniței, din lemn, cu învelitoare din tablă, pe o suprafață de aproximativ 100 mp, obiecte de mobilier și alte bunuri din interior. S-au degradat clopotele, învelitoarea din tablă, elemente de tâmplărie, precum și camera centralei și centrala termică din interior.

Două icoane din biserica din Brodina de Sus care a ars în totalitate au rămas intacte, 7.6 out of 10 based on 27 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.6/10 (27 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava