Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Dumitru Mihalescul, îi solicită ministrului finanțelor publice, Viorel Ștefan, să precizeze în mod clar dacă are în intenție introducerea de noi impozite pentru agenții economici, începând de anul acesta. Dumitru Mihalescul i-a adresat o interpelare ministrului finanțelor în care îi transmite acestuia că principalele probleme pe care le au agenții economici din România, atât cei autohtoni, cât și investitorii străini, sunt cunoscute de foarte mulți ani de către autoritățile române, și anume birocrația excesivă „care ucide orice inițiativă particulară”, precum și lipsa totală de predictibilitate a politicii fiscale. Mihalescu a amintit că în anul 2015, în urma unui consens politic „care merită apreciat”, toate partidele parlamentare au convenit asupra unui nou Cod Fiscal, care care stă la baza politici fiscale naționale începând cu data de 1 ianuarie 2016. „Mai mult, în partea introductivă a acestui Cod Fiscal sunt prevăzute mai multe principii valoroase, printre care se află și predictibilitatea politicii fiscale, instituindu-se pentru prima dată în istoria post-decembristă un set de reguli și termene precise cu privire la modificarea, majorarea, introducerea sau renunțarea la impozitele prevăzute în acest act normativ”, a declarat deputatul PNL de Suceava. El a adăugat că deși încasările bugetare din surse fiscale au înregistrat inițial o scădere, ca urmarea a măsurilor de relaxare fiscală, acest Cod Fiscal a consolidat creșterea economică în România și a oferit un impuls suplimentar de optimism și entuziasm printre agenții economici, români și străini.
Deputatul sucevean a mai spus că deși la investitura lui Viorel Ștefan ca ministru al finanțelor acesta s-a angajat să nu perturbeze „acest câștig” în zona politicii fiscale, și nici să introducă noi impozite, sau să le majoreze pe cele existente, în rândul opiniei publice circulă deja informații cu privire la mai multe intenții din partea Ministerului Finanțelor de a introduce noi impozite, cum ar fi impozitarea la prima tranzacționare a acțiunilor Fondului Proprietatea, impozitarea moștenirilor, donațiilor sau a altor tranzacții. „Deși aceste intenții nu sunt încă nici infirmate, nici confirmate de către inițiator, adică de Ministerul Finanțelor Publice, mediul de afaceri privește cu deosebită neîncredere evoluția politicii fiscale și predictibilitatea mediului economic intern în anul 2017 și în anii următori”, a spus deputatul PNL de Suceava.
El a arătat că pentru a elimina orice dubiu cu privire la intențiile Guvernului de a modifica regimul fiscal aplicare afacerilor, i-a solicitat ministrului finanțelor să-i precizeze clar dacă există vreo intenție a ministerului pe care îl conduce să introducă noi impozite sau să le majoreze pe cele existente, atât în anul 2017, cât și în 2018. De asemenea, Mihalescul a făcut referire la și cota unică de 10%, despre care ministrul finanțelor a spus că nu vrea să renunțe, întrebându-l pe acesta dacă se va aplica din anul 2018 doar pentru veniturile din salarii sau și pentru celelalte categorii de venituri, cum ar fi cele din profit. Nu în ultimul rând, Dumitru Mihalescul l-a mai întrebat pe ministrul finanțelor să-i spună și care sunt măsurile de simplificare fiscală de care s-ar putea bucura agenții economici încă din acest an.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava