Concert pascal
MOPAN Suceava

Consiliul Local Suceava întrunit astăzi în ședință ordinară a aprobat cu 14 voturi ”pentru” ale aleșilor PNL, PMP și ALDE și 7 voturi ”împotrivă” ale aleșilor PSD proiectul de hotărâre inițiat de primarul Ion Lungu și viceprimarul Lucian Harșovschi care prevede amenajarea și modernizarea a 4.364 de locuri de parcare în toate cartierele municipiului reședință de județ. Asta a fost posibilă întrucât s-a modificat Codul Administrativ și nu a mai fost nevoie de voturile a două treimi dintre consilieri ci doar de majoritate simplă care s-a format în jurul PNL.

Harșovschi: ”Din primăvara anului viitor sau chiar din această toamnă se poate intra în forță pentru începerea acestui proiect”

Viceprimarul Lucian Harșovschi a ținut să sublinieze că acest proiect a fost dezbătut în Consiliul Local de șapte ori în ultimii doi ani arătând cu degetul către PSD care permanent a votat împotrivă în baza unor pretexte puerile. De altfel, Harșovschi le-a cerut celor de la PSD să voteze măcar astăzi proiectul pe care l-au blocat timp de doi ani, în mod simbolic, solicitare care a rămas însă fără răspuns.

Harșovschi a mulțumit colegilor consilieri de la PNL, PMP și ALDE pentru că permanent au susținut inițiativa conducerii liberale a Primăriei pentru care, timp de doi ani, a lipsit doar un singur vot pentru a fi adoptată. El a amintit că anul trecut au fost prinși în buget 2 milioane de lei pentru amenajarea de parcări de reședință bani care nu au putut fi cheltuiți o sumă similară fiind alocată și în bugetul pentru 2019. ”Prin adoptarea hotărârii se aprobă inventarierea locurilor de parcare care acum sunt amenajate de suceveni în zona rezidențială prin diverse metode, după care urmează să fie realizat un proiect general de amenajare a acestor locuri de parcare, fiind identificate până acum 4.346 de locuri de parcare, urmând să fie scos la licitație proiectul și execuția. Modelele de succes aplicate în zona Albina, Biotest sau pe strada Viitorului vor fi implementate în tot orașul. Puteau fi făcute până acum dar nu am găsit înțelegere la consilierii PSD. Asigur cetățenii că spațiul verde care poate salvat, revitalizat, o vom face pentru că este normal ca sucevenii să aibă și unde să-și parcheze mașinile, dar și să aibă spații verzi. De aceea, de la caz la caz, după discuții cu sucevenii, așa cum a fost și pe strada Viitorului se iau ultimele decizii și le implementăm”, a declarat Harșovschi care crede că din primăvara anului viitor sau chiar din această toamnă se poate intra în forță pentru începerea acestui proiect.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava