Lume lume hai la targ
MOPAN Suceava

Peste 17.000 de elevi din gimnaziu și liceu au trecut prin cel puțin doi ani de activități în cadrul unui club IMPACT și au realizat cel puțin un proiect de Service Learning, îndrumați fiind de un lider adult voluntar – profesor sau bibliotecar. De la lansarea programului în anul 2002, Fundația Noi Orizonturi a deschis și susținut peste 3.000 de cluburi IMPACT, în 30 de țări de pe 5 continente.  În România funcționează momentan 80 de cluburi IMPACT în comunități rurale sau urbane din 25 de județe.

Anul acesta, Fundația Noi Orizonturi, alături de Lidl România își propun să susțină deschiderea a 10 noi Cluburi IMPACT, al căror focus va fi dezvoltarea durabilă. Deschide și tu un club IMPACT la tine în comunitate completând acest formular până pe 10 iunie 2024!

Ce presupune un club IMPACT?

IMPACT este un model de educație non-formală care folosește ca metodologie învățarea prin experiență și învățarea prin serviciul în folosul comunității (service-learning). Prin acest program, echipa Noi Orizonturi își dorește tineri mai buni, mai puternici, care să se implice și să transforme în bine lumea din jurul lor. De aceea, IMPACT sprijină copiii și tinerii să identifice probleme reale din comunitățile lor și să găsească soluții creative pentru a le rezolva în timp ce își dezvoltă competențe și trăsături de caracter necesare pentru viața de zi cu zi. Metodele folosite cu precădere în IMPACT sunt: jocurile, poveștile și proiectele de învățare prin serviciu în folosul comunității (Service Learning).

“Pentru ca activitățile să se desfășoare după modelul IMPACT oferim formare și susținere pentru 20 de adulți care vor deveni lideri IMPACT și vor coordona voluntar activitatea cluburilor. Fiecare nou club IMPACT format, va avea 2 lideri voluntari care au parcurs programul de formare. Ne dorim să asigurăm accesul pentru aproximativ 200 de elevi din ciclurile gimnazial și liceal la modelul educaţional IMPACT prin implicarea acestora ca membri în clubul IMPACT începând din octombrie 2024” spune Andreea Băltărețu, Coordonator Rețea IMPACT România.

Cum și unde poate funcționa un club IMPACT?

IMPACT funcționează sub forma unui club de copii/ tineri (12- 20 de copii/tineri într-un grup), ghidat de o echipă de profesori (sau alți adulți pasionați de lucrul cu tinerii: bibliotecari, studenți, etc.), care se întâlnește săptămânal și desfășoară activități după un curriculum ce poate fi adaptat în funcție de nevoile de dezvoltare ale grupului. O dată la câteva luni, clubul IMPACT derulează un proiect de învățare prin serviciu în folosul comunității, acesta fiind instrumentul principal de învățare în context de grup/echipă.

Clubul IMPACT poate funcționa în cadrul școlii ca activitate/ serviciu educațional inclus în oferta educațională a școlii, dar poate fi și program educațional implementat de o altă instituție gazdă, precum centre de tineret, centre de voluntariat sau alte instituții educaționale apolitice și fără profil religios.

Cine poate aplica?

Orice instituție de învățământ din România (ciclul gimnazial și liceal) din mediul rural sau urban și orice bibliotecă, centru de voluntariat sau de tineret, care sunt apolitice și nu desfășoară activități cu profil religios (faith based). Sunt încurajate comunitățile sau școlile din orașe mici, mediul rural, comunități dezavantajate, etc.

Dacă ești pasionat de educație, la clasă sau în afara ei, îți place să lucrezi cu tinerii și visezi de ceva timp să le oferi oportunități de învățare diferite, aceasta este oportunitatea perfectă pentru tine! Până pe 10 iunie poți aplica pentru deschiderea unui club IMPACT în școala sau comunitatea ta!

Această iniţiativă este parte din proiectul Service Learning România – Dezvoltare durabilă: biodiversitate, sănătate, protecția mediului, conservarea resurselor, finanțat de Lidl România.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava