Concert pascal
MOPAN Suceava

Municipiul Bucureşti a găzduit zilele trecute Finala Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar la fotbal pentru băieții din învăţământul primar. Printre cele opt formaţii câştigătoare ale etapelor zonale, reprezentând judeţele Cluj, Buzău, Gorj, Mehedinţi, Teleorman, Satu-Mare sau municipiul Bucureşti, s-a numărat şi echipa Şcolii Gimnaziale „Miron Costin”, din Suceava. Elevii pregătiţi de profesorii Vasile Corbu şi Maria Beştiuc -Afanasov au avut o comportare deosebită, izbutind să ajungă în ultimul act al competiţiei, după ce au câştigat la pas grupa din care au făcut parte alături de reprezentantele judeţelor Cluj, Teleorman şi Satu-Mare, iar în semifinale au dispus cu lejer, cu scorul de 4-0, de echipa Gorjului. În marea finală, echipa Şcolii Gimnaziale „Miron Costin” din Suceava a trebuit să se recunoască învinsă, cu scorul de 3-0, de către formaţia Şcolii Gimnaziale „Ion Agârbiceanu” din Cluj-Napoca. Interesant este că cele două echipe s-au aflat faţă în faţă şi în faza grupelor, atunci sucevenii fiind cei care au avut câştig de cauză, cu scorul de 2-0.

Din echipa Școlii ”Miron Costin” din Suceava au făcut parte elevii: Sebastian Nechita, Cristinel Măzăreanu, Alexandru Cantemir, Ioan Avasiloaie, Cosmin Gâtman, Narcis Puşcaşu, Sorin Serediuc, Mario Năstase, Bogdan Butnar şi Luca Sumanariu.

Profesorii Vasile Corbu şi Maria Beştiuc-Afanasov, cei care s-au ocupat de pregătirea micilor fotbalişti pe parcursul competiţiilor, speră ca efortul lor suplimentar, făcut din respect şi dragoste pentru sport, să fie apreciat de elevi, astfel încât aceştia să fie motivaţi pentru a practica sportul în mod regulat şi a se obişnui cu un stil de viaţă sănătos.
Această performanţă vine ca o completare a rezultatelor foarte bune obţinuteîn ultimii ani de elevii de la Şcoala Gimnazială „Miron Costin”, care se mai pot lăuda cu două titluri naţionale la fotbal fete, un loc doi şi alte două locuri patru la volei fete.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava