• S.C. Doly-Com Distribuție S.R.L. Botoșani angajează persoane cu competențe profesionale în domeniile electric, electronic și automatizări, cu studii medii sau superioare.
 • Salariul brut acordat este între 5128 lei și 6837 lei, funcție de cunostintele și competențele profesionale în domeniu. Se acordă gratuit transport și o masă la cantina societății. CV-urile se pot trimite pe e-mail la adresa office@dolycom.ro. Relații: la tel. 0231 565970, 0753 090117, 0753090142.

Editura Polirom va participa în perioada 14-18 noiembrie 2018 la cea de-a XXV-a ediţie a Tîrgului Internaţional de Carte „Gaudeamus” – Carte de învăţătură cu aproximativ 1500 de titluri, toate aflate la reducere (10-20%). Noutăți editoriale, lansări de carte, ședințe de autografe, întîlniri cu scriitorii voștri preferați. Click aici pentru a vizualiza programul nostru de evenimente.

Polirom vine și la această nouă ediție Gaudeamus cu o ofertă impresionantă de:

Literatură română, continuîndu-și astfel unul dintre cele mai importante demersuri editoriale: publicarea, difuzarea și promovarea scriitorilor români contemporani, direcție deschisă prin lansarea colecției „Ego. Proză” în anul 2004, continuată în 2007 cu lansarea proiectului editorial „Fiction Ltd”, dar și cu inițierea, în anul 2008, a prestigioasei colecții „Opere”, precum și a seriilor de autor Polirom. Mai jos, cîteva rînduri despre volumele care vor fi lansate la standul editurii.

 • Gabriela Adameșteanu, Fontana di Trevi, roman care o are în prim-plan pe Letiţia Branea, cea mai longevivă eroină a literaturii Gabrielei Adameşteanu, protagonistă, astfel, a unei trilogii (în care au mai apărut Drumul egal al fiecărei zile şi Provizorat), un roman care avansează întrebarea: mai are România un viitor?. Mai multe detalii, aici.
 • Radu F. Alexandru, „Ultima dorință”. Comédii. Deopotrivă un volum puternic şi tulburător de literatură, care abordează cu umor amărui crizele omului contemporan, şi o ofertă de repertoriu de nerefuzat pentru scenele noastre.” (Răzvan Voncu). Mai multe detalii, aici.
 • Alexandru Ecovoiu, Ambitus, povestea unui oraş în care cutumele, ordinea, chiar şi credinţa intră în disoluţie. Un roman care formulează probleme, nu dă răspunsuri şi care îşi provoacă cititorii să găsească unele. Mai multe detalii, aici.
 • Mircea Daneliuc, Cele mai tîmpite momente, o oglindă a realităţii în care trăim, cu bune şi rele, cu adevăruri pe care de multe ori preferăm să le ignorăm, oferindu-i cititorului posibilitatea de a-şi recunoaşte unele dintre cele mai ascunse temeri şi obsesii. Mai multe detalii, aici.
 • Dan Lungu, Pîlpîiri, un roman amuzant şi surprinzător, o privire nouă, ludic-epistemologică, asupra satului românesc contemporan. Mai multe detalii, aici.
 • Bogdan Suceavă, Avalon. Secretele emigranților fericiți, un ghid de supravieţuire în mediul universitar american, o carte care ne învaţă că, dacă ai o bază academică solidă, un munte de pasiune pentru ceea ce faci şi un strop de optimism, poţi realiza orice ţi-ai propus. Mai multe detalii, aici.
 • Ovidiu Pecican, Lumea care n-a fost, un roman epistolar, o mostră de istorie contrafactuală, în care autorul reuşeşte să reconstruiască Moldova veacului al XVII-lea, o altă lume, diferită de cea despre care citim în cărţile de istorie, şi totuşi extrem de familiară. Mai multe detalii, aici.
 • Adrian Alui Gheorghe, Zugzwang sau Strada cu o singură ieșire, un volum care demonstrează că de la Facerea lumii, fiecare nume are în spate o istorie, iar fiecare ființă de pe pămînt are o rădăcină fantastică din care se poate naște, din fantezia unui povestaș inspirat, o nouă poveste. Mai multe detalii, aici.
 • Radu Părpăuță, Rămas-bun, olume în care se rîde, se bea straşnic, se mănîncă pe măsură, dar şi o lume a cotidianului ceauşist, cu zonele sale de absurd, de exotism, de diversitate. Mai multe detalii, aici.
 • Mihai Buzea, Jimmy. Purtîndu-ne prin ţară şi prin Europa, scris cu umorul negru caracteristic lui Mihai Buzea, Jimmy este romanul unei iubiri toxice, a cărei împlinire pare să fie mereu după colţ, dar nu e niciodată cu adevărat palpabilă. Mai multe detalii, aici.
 • Cezar Amariei, Zilele noastre mărunte, o poveste captivantă situată în Moldova secolului XVII, care nu va surprinde prin fapte de glorie, ci prin măruntul fapt divers, prin atmosferă şi limbaj, prin obiceiurile, superstiţiile şi peripeţiile personajelor. Mai multe detalii, aici.
 • Tudor Ganea, Porci. Jocuri-pasiune pentru adulţi, drone, o nouă religie, porci şi porcari, dictatori şi disidenţi, lupte pe viaţă şi pe moarte – o distopie cu accente etno ce debordează de fantastic şi fantezie. Mai multe detalii, aici.
 • Carte de nonficțiune, titluri apărute în colecțiile consacrate ale editurii: „Plural”, „Ego-grafii”, „Historia”, „Biblioteca Memoria”, „Seria de autor Andrei Oişteanu”, „Collegium”, „Hexagon” etc.
 • Andrei Oișteanu, Sexualitate și societate. Istorie, religie şi literatură, ediția a II-a, revăzută, adăugită şi ilustrată. Un omagiu adus sexualităţii (omului), dar şi o încercare de a înţelege delicatele şi misterioasele ei mecanisme şi modul în care ele influenţează (şi sînt la rîndul lor influenţate de) mecanismele sociale, morale şi culturale. Mai multe detalii, aici.
 • Adrian Cioroianu (editor), Un centenar și mai multe teme pentru acasă. Ce au învăţat şi ce nu au învăţat românii din ultimul secol de istorie, un volum colectiv care, deşi nu epuizează lista domeniilor care s-ar preta unei analize centenare, acoperă o sferă amplă – de la armată la şcoală, de la arhive istorice la planificare strategică, de la benzi desenate la practica guvernării. Mai multe detalii, aici.
 • Şapte zile, plus una. Mircea Mihăieş în dialog cu Ilie Stepan, celebrul compozitor, ghitarist, inginer de sunet, orchestrator, autor şi producător de proiecte muzicale timişorean, autorul cîntecului „Timişoara”, considerat „Imnul Revoluţiei Române” de la Timişoara. Volumul Şapte zile, plus una răspunde la întrebarea „Cum se poate face artă fără compromis?” Simplu: făcînd arta în care crezi. Mai multe detalii, aici.
 • Daniel Dăianu, Băncile centrale, criza și postcriza. România și Uniunea Europeană încotro?, viziunea autorului asupra crizei financiare şi demersurile la nivel european, precum şi naţional în perioada post-criză. Mai multe detalii, aici.
 • Cristian Preda, Însemnări din vremuri tulburi și ținuturi exotice, un volum care ne arată cît de greu se construiește o democrație și, odată obținută, cît de ușor poate fi pusă în pericol. Mai multe detalii, aici.
 • Seria de autor Gheorghe Crăciun, Pulsul prozei, ediție îngrijită de Carmen Mușat și Oana Crăciun, prefață de Carmen Mușat. „Un volum prin care autorul și-a propus să provoace ideile primite de-a gata, să tulbure apele stătute ale criticii și teoriei prozei, la începutul mileniului trei.” (Carmen Mușat) • Mai multe detalii, aici.
 • Ediţie îngrijită şi prefaţă de Mircea Anghelescu, Călători români și călătoriile lor în secolul al XIX-lea, o antologie care îşi propune să prezinte cititorului călătoriile pe care românii le-au făcut, în ţara lor şi în lume, începînd cu primii ani ai secolului al XIX-lea. Mai multe detalii, aici.
 • Paul Cernat, Vase comunicante. (Inter)feţe ale avangardei româneşti interbelice, o carte care amendează, nuanțează sau infirmă prejudecăți despre avangardă, despre interbelicul autohton și, în ultimă instanță, despre cultura română. Mai multe detalii, aici.
 • Lavinia Bălulescu, Terasa Fericirii. O carte a devenirii, care spune povestea unei fete din Drobeta-Turnu Severin care a reuşit să înţeleagă Bucureştiul şi să-şi creeze o relaţie de acceptare reciprocă cu el. Mai multe detalii, aici.
 • „Biblioteca Polirom”– cele mai aşteptate traduceri din literatura universală, cei mai îndrăgiţi scriitori ai lumii, cele mai rîvnite titluri
 • A.P. Cehov, O viață în scrisori. Corespondenţă I (1879-1890), ediţie îngrijită şi traducere de Sorina Bălănescu, o parte din cele 4400 de scrisori ale lui Cehov, parte care are în vedere mai degrabă momente din viața literară a autorului, decît detaliile mărunte ale vieții de zi cu zi. Mai multe detalii, aici.
 • George Orwell, Cum am împușcat un elefant, o sumă de eseuri literare ce oferă cititorilor o perspectivă cuprinzătoare asupra vieţii şi operei lui George Orwell. Diverse prin substanţă, avînd în fundal un puternic filon autobiografic, ironice şi cuceritoare, eseurile lui Orwell se îmbină ca piesele unui puzzle ce întregeşte imaginea oferită de romanele sale. Traduceri din limba engleză şi note de Mihaela Ghiţă şi Ciprian Şiulea. Mai multe detalii, aici.
 • F. Scott Fitzgerald, M-aș omorî pentru tine și alte povestiri pierdute, texte inedite ale lui F. Scott Fitzgerald, un clasic al literaturii americane care azi este mai citit ca niciodată. Traducere de Dan Croitoru. Mai multe detalii, aici.
 • Philip Roth,De ce scriem. Ultimul volum antum al lui Philip Roth, publicat iniţial în prestigioasa colecţie Library of America, cuprinde eseurile, interviurile, reacţiile polemice şi comentariile critice ale marelui autor american, apărute de-a lungul câtorva decenii.Traducere şi note din limba engleză de Radu Pavel Gheo. Mai multe detalii, aici.
 • Haruki Murakami și Seiji Ozawa,Pur și simplu despre muzică, o perspectivă fascinantă asupra naturii muzicii.” (Publishers Weekly) • Traducere din limba japoneză şi note de Mihaela Albulescu. Mai multe detalii, aici.
 • Rabih Alameddine, Îngerul istoriei, povestea captivantă, profundă şi plină de umor a luptei dintre memorie şi uitare. Traducere din limba engleză şi note de Irina Bojin. Mai multe detalii, aici.
 • Yannick Haenel, Apără-ți coroana, Prix Médicis 2017, o punte între cinema şi literatură într-o manieră încîntătoare şi totodată pătrunzătoare. Traducere din limba franceză şi note de Laurenţiu Malomfălean. Mai multe detalii, aici.
 • Jón Kalman Stefánsson, Inima omului, ultima parte a trilogiei fiordurilor, începută de romanul Între cer şi pămîntşi continuată cu Tristeţea îngerilor, trilogie care i-a adus autorului său un uriaş succes internaţional. Traducere din limba franceză de Magda Răduță. Mai multe detalii, aici.
 • Eduardo Agualusa, Teoria generală a uitării, un roman care vorbeşte despre frica de celălalt, despre absurdul rasismului, despre iubire şi capacitatea de a ne salva sufletele. Traducere din portugheză de Simina Popa. Mai multe detalii, aici.
 • Kamel  Daoud, Zabor sau Psalmii, autorul romanului Cazul Meursault, contraanchetă, distins în 2015 cu Premiul Goncourt pentru debut. Zabor sau Psalmii este o fabulă despre puterea cărţilor în faţa morţii. Traducere din limba franceză şi note de Cristina Ioana Radu. Mai multe detalii, aici.
 • Matthew Weiner, creatorul celebrului serial Mad Men, Heather, cu totul. Scris cu mînă sigură, Heather, cu totulilustrează cu o remarcabilă economie de mijloace o realitate contemporană sumbră, concentrată într-o poveste cu puţine personaje şi multă forţă emoţională, al cărei final are o puternică încărcătură simbolică. Traducere din limba engleză de Ariadna Ponta. Mai multe detalii, aici.
 • Tom Perrotta, Doamna Fletcher, autorul bestsellerului internaţional Mici copiişi scenaristul filmului omonim, nominalizat la Premiul Oscar. O meditaţie asupra obsesiilor, aspiraţiilor, spaimelor şi incertitudinilor oamenilor obişnuiţi. O oglindă a Americii contemporane. Mai multe detalii, aici.

Polirom Junior

Bezna. Povestitorii din conacul lui von Veltheim. Cu ilustraţii de Ecaterina G., o poveste despre prietenie şi curaj, despre răul deghizat în bine şi despre binele cu chip de rău; o carte despre puterea cuvintelor şi despre magia basmelor. Mai multe detalii, aici.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava