Concert pascal
MOPAN Suceava

Pe data de 12 februarie 2024, la o zi distanță de Ziua Internațională a femeilor din domeniul științei, a avut loc lansarea Patronatului European al Femeilor de Afaceri -PEFA, în cadrul conferinței intitulate „Egalitatea de gen. Agenda 2030”.

Primul eveniment marca PEFA a fost găzduit de Departamentul pentru Evaluare Integrată şi Monitorizarea Programelor Finanţate din Fonduri Publice şi Europene din cadrul Guvernului României și s-a bucurat de prezența a peste 200 de invitați – reprezentanți ai Guvernului României, ai ministerelor, autorităților și instituțiilor publice locale și centrale, organizații de la nivel local, național și internațional și mediul de afaceri.

Conferinţa < PEFA: Egalitatea de gen. Agenda 2030 > a adus în discuție subiecte de interes general, promovând tratamentul egal şi just pentru femei şi bărbați în toate aspectele vieţii, inclusiv în ceea ce priveşte accesul la educaţie, locuri de muncă, salarizare şi implicare în viaţa politică şi în societate.

În prezent, doar 40% dintre antreprenorii din ţara noastră sunt femei, însă prin intermediul egalităţii de gen acest procent ar putea să crească.

În cadrul evenimentului au luat cuvântul: Florin Jianu- Președintele Consiliului Naţional al IMM-urilor din România, Ramona Chiriac – Șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, Mihai Alexandru Ghigiu – Șeful Cancelariei Prim Ministrului României, Victoria Stoiciu – Consilier de stat în Cabinetul Primului Ministru, Anna Akhalkatsi – Manager de Ţară pentru România World Bank Romania, Intotero Natalia Elena – Ministru Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Roxana Mînzatu – Secretar de stat din cadrul Departamentului pentru Evaluare Integrată şi Monitorizarea Programelor Finanțate din Fonduri Publice și Europene, care a fost şi gazda evenimentului, Daniel Suciu – Vicepreședinte Parlamentul Romaniei – Camera Deputaţilor, Elisabeta Lipa – Preşedinte Agenţia Naţională pentru Sport, Alexandra Damascan –  Președinte Serinius Energy România, Mihaela Suciu – Director General Distribuţie Energie Electrică România, Roxana Ghioca – Director General Austrotherm Romania.

Cele patru doamne care au pus bazele Patronatului European al Femeilor de Afaceri : Andreea Negru-Președinte, Lorena Stoian- Prim- Vicepreședinte, Alina Paul- Vicepreședinte şi Liliana Agheorghicesei- Vicepreședinte şi-au propus să-şi unească forţele şi să lupte pentru a promova egalitatea de gen şi pentru a produce schimbări în peisajul economic autohton.

„Avem ocazia, pe deplin, să schimbăm peisajul economic, să promovăm o cultură a incluziunii în mediul de afaceri, dar şi în societate. Ne propunem să lucrăm împreună cu reprezentanţii autorităţilor publice, ai mediului de afaceri, ai organizaţiilor non-guvernamentale, reprezentanţi ai presei şi cu toate părţile interesate pentru a crea un mediu de afaceri propice pentru a promova egalitatea de gen, rolul şi importanţa femeii în societate. Împreună pentru o societate modernă, dezvoltăm parteneriate cu organizaţii similare din state-membre ale Uniunii Europene”, a declarat doamna Andreea Negru – Preşedinte PEFA, în cadrul conferinţei de luni, 12 februarie.

Cu acest prilej, doamna Liliana Agheorghicesei  – vicepreședinte PEFA, președinte al Patronatului Județean al Femeilor de Afaceri din IMM Suceava și susținătoare a femeilor antreprenor și-a exprimat dorința de a lupta alături de  întreaga echipă PEFA pentru ca egalitatea de gen să se transforme în realitate, iar rolul femeii în societate să fie recunoscut la justa sa valoare.

12 februarie a intrat astfel în istoria PEFA, drept prima filă a unei poveşti reale.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava