• S.C. Doly-Com Distribuție S.R.L. Botoșani angajează persoane cu competențe profesionale în domeniile electric, electronic și automatizări, cu studii medii sau superioare.
  • Salariul brut acordat este între 5128 lei și 6837 lei, funcție de cunostintele și competențele profesionale în domeniu. Se acordă gratuit transport și o masă la cantina societății. CV-urile se pot trimite pe e-mail la adresa office@dolycom.ro. Relații: la tel. 0231 565970, 0753 090117, 0753090142.

În calendarul literar al culturii române, data de 5 noiembrie este rezervată prozatorului Mihail Sadoveanu. În această zi de început de brumar, profesorii catedrei de limba şi literatura română şi 45 de elevi ai Colegiului Tehnic de Căi Ferate „Unirea”, Paşcani au pornit pe urmele lui Sadoveanu la casa memorială din comuna Vânători, Neamţ. Această clădire care a fost ridicată de un alt păşcănean, mitropolitul martir Visarion Puiu, l-a adăpostit pe scriitorul Mihail Sadoveanu spre apusul vieţii sale între 1948 şi 1961.

Emoţia a fost cu atât mai puternică cu cât elevii au intrat în contact direct cu mediul în care a trăit şi a scris literatură marele prozator. Paşii tuturor s-au purtat prin cele nouă camere ale muzeului. Încăperile păstrează ambianţa de epocă şi sunt expuse obiecte de o valoare inestimabilă precum: portrete ale părinţilor, un portret şi două busturi ale scriitorului, o icoană din secolul al XVIII-lea, o masă florentină, obiecte de vânătoare şi de pescuit, un impresionant pian vienez pe ale cărui clape au cântat Dinu Lipatti, Geoge Enescu sau Maria Tănase. Şi pentru ca tabloul să fie complet, vizualul s-a împletit cu auditivul. Fiori străbăteau sufletele tuturor atunci când vocea scriitorului ne întâmpina cu versuri din creaţia eminesciană, acompaniat fiind de Ciprian Porumbescu cu a sa excepţională baladă.

Pentru câteva ceasuri dintr-o zi de „toamnă aurie”, cu toţii am avut impresia că timpul a stat în loc şi că Sadoveanu este pregătit să înceapă o nouă istorisire.
Profesor Ana Iftimi
Colegiul Tehnic de Căi Ferate „Unirea”, Paşcani

Profesor Elena Raicu
Purtător de cuvânt, Colegiul Tehnic de Căi Ferate “Unirea”, Paşcani

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava