Concert pascal
MOPAN Suceava

Examenul pentru obţinerea permisului auto reprezintă un  hop greu de trecut pentru tot mai mulţi suceveni. Nu mai puţin de 40% dintre persoanele care s-au înscris anul trecut la examen au picat la proba teoretică. Aşa arată o situaţie prezentată de şeful Serviciului Permise şi Înmatriculări Auto din subordinea Instituţiei Prefectului, Florin Chiaptanaru. Concret, la proba teoretică au fost examinate 23.154 de persoane din care 14.061 au fost declarate „admis” iar 9.093 „respins” procentul de promovabilitate fiind de 60,73%. La proba practică lucrurile stau ceva mai bine.  Din cele 13.362 de persoane examinate 10.171 au trecut proba iar 3.191 au picat procentul de promovabilitate fiind de 76,11% în scădere cu 12,67% faţă de anul 2013. Situaţia arată că anul trecut s-au desfăşurat 248 de zile de examinare reprezentând o medie de 4,7 examene pe săptămână. Examinarea persoanelor la proba teoretică s-a desfăşurat numai în municipiul Suceava la sediul Serviciului Permise şi Înmatriculări Auto de la Iulius Mall în timp ce examinarea la proba practică s-a desfăşurat în localităţile Suceava, Cîmpulung Moldovenesc, Rădăuţi, Vatra Dornei şi Fălticeni, conform ordinului prefectului. La nivelul judeţului activează 64 de şcoli de şoferi şi 71 de instructori auto autorizaţi ce pregătesc candidaţi pentru obţinerea permisului de conducere.

Deficienţe depistate la şcolile de şoferi

Raportul Serviciului Permise şi Înmatriculări Auto mai evidenţiază faptul că în urma controalelor efectuate la şcolile de şoferi din judeţ au fost depistate mai multe deficienţe. Iată câteva: completarea necorespunzătoare a registrului unic de evidenţă a cursanţilor şi catalogului de legislaţie rutieră, planurile de lecţii pentru conducerea autovehiculului şi legislaţie rutieră nu sunt actualizate în conformitate cu programele de învăţământ, foile de parcurs nu sunt eliberate regulat iar cele existente sunt completate fără a se preciza locul de desfăşurare şi numărul de kilometri parcurşi pentru lecţia practică, există încă deficienţe privind dotarea minimă obligatorie a sălilor de legislaţie şi cunoaşterea automobilului, o serie de şcoli nu şi-au completat baza materială cu autovehicule care să îndeplinească condiţiile legale în vigoare, la unele sedii ale şcolilor nu se regăsesc afişate orarele cursurilor de legislaţie rutieră şi cunoaştere a autovehiculului, categoriile la care se face pregătirea cursanţilor în vederea obţinerii permisului de conducere, tarifele utilizate pentru fiecare categorie în parte şi pe semestre.

Examenul pentru obţinerea permisului auto, un hop greu de trecut pentru tot mai mulţi suceveni, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava