MOPAN Suceava

Marți, 2 aprilie a.c., pompierii militari suceveni au organizat un exerciţiu în domeniul situaţiilor de urgenţă cu tema Intervenţia Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, împreună cu Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava şi celelalte instituţii cu funcţii de sprijin, pentru salvarea persoanelor și limitarea efectelor negative produse de un incident grav, pe timpul desfășurării mitingului aviatic „Suceava Air Show 2024”, a anunțat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată. Punerea în aplicare a Planului Roșu de Intervenție. Scenariul exerciţiului a presupus faptul că, în data de 2 aprilie a.c., începând cu ora 9:00, pe Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava s-a organizat mitingul aviatic „Suceava Air Show 2024”, în cadrul căruia mai multe avioane de mici dimensiuni efectuau demonstrații spectaculoase, cu zboruri în formație etajată și schimbări de direcție. La fața locului, participau peste 1000 de spectatori. Pe timpul activităților de pregătire și antrenament, două avioane acrobatice de mici dimensiuni s-au ciocnit în aer, deasupra publicului prezent. Resturi din cele două avioane au căzut peste public și peste un hangar al Aeroportului Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava, afectând 27 de persoane, și producând incendii puternice.

Obiectivul principal al acestui exercițiu a fost asigurarea managementului integrat în gestionarea operativă a unei situaţii de urgenţă provocată de un accident aviatic, urmat de un incendiu, în zona de competenţă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, în cooperare cu instituţiile/operatorii economici cu funcţii de sprijin pentru salvarea, evacuarea persoanelor şi limitarea efectelor negative produse asupra comunităţii şi mediului înconjurător. În plan operațional, s-a urmărit verificarea viabilităţii documentelor de conducere, standardelor şi procedurilor operaţionale de acţiune pentru gestionarea unei situaţii de urgenţă cu un grad ridicat de complexitate, testarea capacităţii de reacţie şi intervenţie.

La exercițiu, au participat forțe și mijloace de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava, Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava – UPU-SMURD Suceava, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Salcea, Inspectoratul de Jandarmi Județean „Bogdan Vodă” Suceava, Inspectoratul de Poliție Județean Suceava, Serviciul Județean de Ambulanță Suceava, Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava, Direcția de Informații Moldova – Nord și ROMATSA.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava