Concert pascal
MOPAN Suceava

Muzeul Național al Bucovinei va găzdui o expoziție de senzație cu zeci de lucrări ale pictorului Nicolae Grigorescu. Este vorba despre „NICOLAE GRIGORESCU – mereu surprinzător”, o expoziție monumentală la Muzeul de Istorie din Suceava, după 41 de ani de la prima și singura expoziție vernisată vreodată la Suceava. Șapte mari muzee din România, prezintă 77 de lucrări, la 111 ani de la venirea Păstoriței lui Grigorescu în Bucovina.

„Vino să admiri ethosul românesc, imortalizat de penelul fermecat al părintelui picturii moderne românești, în lucrări bine-cunoscute sau prezentate pentru prima dată publicului.

Vernisajul expoziției va avea loc, duminică, 2 iulie, ora 17, la Muzeul de Istorie. Lucrările pot fi vizionate în sălile Galeria cu bolți de la parter și Multimedia de la etajul I.

Proiect aprobat și finanțat de Consiliul Județean Suceava, organizat de Muzeul Național al Bucovinei”, a transmis conducerea Muzeului Național al Bucovinei. Partenerii acestei expoziții sunt Muzeul Municipiului București, Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Complexul Muzeal Național Moldova Iași, Muzeul Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus”,  Muzeului Național Brukenthal Sibiu și Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea

„Mulțumim sponsorilor care au susținut evenimentul: Fundația Umanitară ASSIST cu ajutorul căreia lucrarea „Păstorița” a fost înnobilată cu o ramă de tip Grigorescu, și, desigur, THOTH design pentru sprijinul acordat”, a mai transmis Muzeul Național al Bucovinei.

Prețul biletelor este de 8 lei pentru adulți, 4 lei pensionari și 2 lei studenți/elevi.

Lucrarea Păstorița, din colecția Muzeului Național al Bucovinei, este o lucrare cu o poveste fascinantă care poate fi aflată în cadrul acestei expoziții, alături de celelalte 76 de povești ale unor lucrări formidabile care rar pot fi admirate în același loc.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava