Concert pascal
MOPAN Suceava
Galerie foto15 poze în acest set

Femeile din PDL au lansat sâmbătă, la Casa Culturii din Suceava, proiectul „Din lada de zestre”. Una dintre liderele femeilor demcorat liberale care au iniţiat acest proiect, vicepreşedintele OFPDL, Andreea Paul, a declarat că prin proiectul „Din lada de zestre” se urmăreşte promovarea portului popular românesc în statele din Uniunea Europeană, precum şi reînvierea tradiţiilor culturale de la sate. „Vin din Ţara Oaşului şi mă bucur că aici în Suceava lansăm acest proeict. Consideră că tradiţiile trebuie păstrate cu orice preţ. Tradiţia nu înseamnă nepricepere, iar eu voi fi profesionistul care va apăra tradiţiile şi voi arăta că bunăstarea se poate crea în această ţară”, a spus Andreea Paul, care la lansarea proiectului a venit îmbrăcată cu un frumos costum popular din Ţara Oaşului.

La lansarea proiectului „Din lada de zestre” a fost organizată şi o expoziţie de costume populare autentice, o expoziţie de produse tradiţionale româneşti, precum şi spectacole ale unor tineri artişti populari din judeţul Suceava.

De precizat că la lansarea proiectului a fost prezent şi preşedintele PDL Suceava, Gheorghe Flutur, care a apreciat iniţiativa femeilor democrat liberale de a promva tradiţiile româneşti. „Cred că PDL, şi mai nou ARD, promovează valori autentice de centru şi de dreapta. Una dintre ele este cea legată de tradiţie. Sunteţi în Bucovina, în patria tradiţiilor şi obiceiurilor care s-au păstrat şi s-au conservat excepţional. Bucovina este de fapt o Europă în miniatură cu 18 minorităţi”, a spus Flutur. El a adăugat că îl bucură faptul că acest proeict a fost lansat în Bucovina „patria tradiţiilor şi obiceiurilor”. El a adăugat că această zonă a ţării a devenit în ultimii ani „un leagăn al tradiţiilor, al sărbătorilor creştine, al portului popular şi al meşteşugurilor”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava