Concert pascal
MOPAN Suceava

Pagube de peste 75 de milioane de lei au fost produse anul trecut la nivelul județului Suceava de fenomenele meteorologice periculoase, se arată în bilanțul Prefecturii pe anul 2015. Cele mai mari pagube în valoare de 74,2 milioane de lei au fost produse de secetă la culturile agricole în special de cartofi și porumb.

”În anul 2015, în judeţul Suceava s-a manifestat fenomenul de seceta prelungită, care a afectat semnificativ culturile agricole. Comisiile interinstituţionale, constituite la nivel judeţean, au estimat pierderile produse culturilor agricole administrate de 4.870 beneficiari (4.657 persoane fizice şi 213 persoane juridice) din 25 de localități, cu precădere din zona de est a judeţului Suceava: Adâncata, Arbore, Bălcăuţi, Calafindeşti, Dărmăneşti, Dolhasca, Dumbrăveni, Fălticeni, Fîntînele, Frătăuţii Vechi, Gălăneşti, Grămeşti, Grăniceşti, Hănteşti, Liteni, Milişăuţi, Muşeniţa, Pîrteştii de Jos, Rădăşeni, Salcea, Şerbăuţi, Siret, Vadu Moldovei, Vereşti, Zvoriştea”, se arată în bilanțul Prefecturii.

Documentul menționează că fenomenele hidrometeorologice periculoase au produs pagube de 1,5 milioane de lei fiind afectate 19 case de locuit, 26 anexe gospodăreşti, 5 obiective social – economice, 11,56 kilometri de drumuri județene, 99,6 kilometri de drumuri comunale, 94, 2 kilometri de rețele stradale, 8 poduri, 38 podeţe, 172.000 metri cubi de fond forestier. Pentru restabilirea funcţionalităţii infrastructurii degradate în anul 2015, Instituţia Prefectului a solicitat Ministerul Afacerilor Interne, alocarea sumei de 4,861 milioane de lei din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava