Concert pascal
MOPAN Suceava

Tot în atmosfera Crăciunului, corurile romano-catolice din parohiile unde locuiesc polonezi din întreg decanatul Bucovina s-au întâlnit astăzi pentru a participa la Festivalul Bucovinean al Colindelor. Acest eveniment anual are loc pentru a opta oară la Biserica „Coborârea Duhului Sfânt” din Solonețu Nou. În cadrul festivalului din acest an au cântat corurile din Solonețu Nou, Poiana Miculi, Pleșa, Cacica, Gura Humorului, Rădăuți, Moara, Suceava și Vicșani, precum și soldații schimbului XI al Contingentului Militar Polonez care staționează la Craiova. Au fost interpretate colinde în limba polonă și română, cele cunoscute de toată lumea, dar și colinde vechi, rar cântate chiar și în Polonia, dar păstrate aici, de polonezii din Bucovina.

După concert, participanții la festival s-au întâlnit la Casa Polonă din localitate pentru a se așeza împreună la masă și pentru a se împărți cu „opłatek” – azimă.

Evenimentul a fost găzduit de inițiatorii acestuia – președintele Uniunii Polonezilor din România, deputatul Ghervazen Longher și soția sa, Victoria Longher. La eveniment au participat preoți din întregul decanat de Bucovina, precum și soldați din schimbul XI al Contingentului Militar Polonez care staționează la Craiova în frunte cu comandantul lor, maiorul Adam Gombiński și capelanul maior Sebastian Semrau.

Pentru organizarea Festivalului Bucovinean al Colindelor, Uniunea Polonezilor din România a primit cofinanțare de la Cancelaria Primului Ministru, prin intermediul Asociației „Wspólnota Polska”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava